Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
有冇人玩過sleeping gods
有冇教學點玩會易D 好撚柒難玩
《Marvel Zombies 》即將在六月與CMON提領貨
這隻主遊戲部份即將發貨~
我們也將密集的快點用海運運回來~
預計六月底應該可以讓大家拿到喔!😎
其他擴充目前預計年底運回~有新狀況都會更新給大家知道喔~
#MarvelZombies #即將發貨
中文版? 我講遲派係英文ks
隻GAME 預你Loop 玩好多次記住D 野 同唔預你一次去晒所有地方
我記得買道具好幫到手Generate Token
利申: 唔覺得隻GAME神,玩左一輪就放左
唔係唔好玩 但佢難度真係太高
佢又太open world冇guide點玩
我係訂中文

重未收到消息
everdell complete collection 出繁中
佢ks 個數過左550 會變簡中
On9機制想入但勁驚衝咗佢上簡體 觀望下最後兩日再決定入唔入
留名
邊度見到? 我淨係睇到台灣出po有得訂
大陸啲ks 網, 不過我都係聽啲人講

台灣邊到有得訂
本身好鐘意玩Slay the spire
見Kickstarter 有
https://www.kickstarter.com/projects/contentiongames/slay-the-spire-the-board-game
好似同game setting差唔多,不過可以4人合作
大家點睇?
玩返電腦算,基本上玩法一樣,但電腦幫你運算同處理既野要自己計。同埋唔覺得合作有咩特別,只係大家打共同敵,重點都係點砌勁自己副deck。況且合作mode電腦版都有合作mod。
卡牌屋同陽光都有得訂
但運費應該好貴, 20磅
玩過一次, 好靠運, 係配件吸引
BGA有decrypto玩
近排係bga沉迷左race for the galaxy
個個expansion都好正有特色,唔同人數玩既感覺都唔同
d icon難唔難記
一開頭係難get啲
但玩耐左就冇咩難度
仲要多謝佢用icon黎表達啲技,一眼就知每張卡係做啲咩
成日見人放Hansa Teutonica,呢隻4-5人玩係好野黎
諗緊買唔買實體好
有人一齊玩就買
我啲fd應該9成9冇興趣我係bga同人玩算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞