Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
香港有parallel買?
print and play黎。雖然網上都有人印做實卡
FFG應該出多啲lucky
多人玩at least 都要4張
wop 都應該人手2張
細card pool建議大家玩唔同色,唔好撞card pool. card pool大其實冇lucky都得。 想加大某class card pool建議買starter pack. 紅家有lucky 3.同埋starter pack d人都勁,紅紫都係s tier
買咗stella了
咁睇黎我上網搵啲deck都係for new player
好多個都要用lucky
仆街jacqueline好撚勁
如果玩雙紅,其中一個係stella,lucky可以畀另一個紅用,stella用live and learn,雖然冇lucky咁好,要重test同埋對encounter card冇用,但可以+2 重test之餘,stella個能力令你賺多一個action。而encounter card stella本身有3張neither rain,基本上等於有三張ward of protection 2,仲要係紅底,可以用resourceful之類執返,根本屈到爆
糾結緊買唔買,gameplay好簡單,主要都係用d靚卡作自己既故事。諗住係tts玩一次,岩玩就直接買epic origin
有冇師兄有入too many bones
想試買住base game,岩玩再入
我覺得一般般 太難太唔公平
試可以係tts試
想請問下玩brass Birmingham
鐵路時期 起兩條路要用2粒煤同1個啤酒樽
咁如果我起條路之後先可以連到我要用既煤咁得唔得架?
第一條路 要拎到煤
第二條路 要拎到煤+酒( 自己酒就冇地點限制)
2條可以分開起
如果你想第一條路冇煤
第二條路先拎到煤係唔得的
終點掂到煤都ok
我鐘意佢角色SKILL TREE 好正 ,不過角色有D 唔平衡,而且好多細RULES 好麻煩。
我見啲人吹到神game必玩咁款
但又有啲覺得垃圾性價比低
自己試一次最實際, 玩BG 同打機一樣, 你自己唔玩過唔知係咪自己杯茶
就係想試下先入
但英文差玩tts無中文好似會差啲
又無bg鋪有,唯有等下
Bg鋪太貴的game都唔會有
搵下有冇fd有會實際好多
我自己覺得幾神,因為玩落同其他桌遊體驗好唔同,個角色成長好自由,成長系統都好有魅力。幾年前黎講係好新穎。
高質素既配件都大大提升遊戲體驗。

我自己覺得值得一試
利申: 持有
如果啤酒樽係咪都係同一個道理? 因為用人地既啤酒要駁到條路過去先得
兩條路擺既時候都要連到煤
第二條路擺既時候要連到啤酒(或者用自己既啤酒)
睇你想玩雲嶺定骨,同公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞