Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
應該2-3個鐘到
我本身想話Nemesis 不過會嚴重超時
The Menace Among Us都ok
想問下呢啲合作game其實重玩性高唔高

好似英雄止步咁 如果兩個人玩 會唔會玩完佢啲劇本就唔會再開game
nemesis其實差唔多時間,有時唔好彩仲快完
可以揀唔同角色 每場個setup唔一樣 生既怪都
唔一樣 可以買既牌都唔一樣 重玩性我覺得算係幾高既
佢劇本有20場 即係都有至少20個鐘既playtime 都唔算少
要最高重玩性可以玩Spirit Island
本身都有成20個場景
9款怪用法都唔同,可以試用唔同配搭過關
呢隻係襟玩嘅
英雄止步重玩性高wor 玩唔同種族 玩埋戰役
想開下spirit island上手難唔難 setup時間長唔長?
因為個frd唔想砌deck但我又想玩,想問下Arkham Horror自己砌deck同埋買starter個gameplay體驗會唔會差好遠?Thanks
上手難 setup時間都算長
不過玩贏左好satisfying 有好高既策略深度同重玩性
唔會差好遠你可以同佢brief下佢個角色同副deck既特色 同埋每場劇本之間升級牌既時侯要幫佢limit下揀咩牌升級
之後到佢真係玩上腦既時侯就會自然想砌deck
有冇d 類似survive escape from atlantis 既bg 推介?
屌 Castle of Burgundy到未呀…
卡卡頌,飛塔巫師,Las Vegas, Whirling Witchcraft
想問下除左bbg, 仲有無類似既大型既網站想搵下啲冷門舊board game買
屌,個update 話亞洲hub 80% 已經出咗貨
Whirling Witchcraft
要諗盡辦法隊死下家
但覺得逃離亞特蘭提斯真係識嘅bg入面最仆街嘅一隻
Ebay?
唔信
spirit island 到底幾時再出中文版
得簡體
同女友玩完Lisboa第一次玩VL既game 無想像中咁複雜 女友都玩到無問題
感覺有啲似Brass Birmingham 但無咁cutthroat (都有 只係無Brass咁多)
你哋本身有玩開重策game?
嚟緊都諗住同fd試下玩Vinhos
係啊 有玩Gaia Project
Vinhos好似係VL複雜度最低既game之一,我諗玩到中重策就應付到
又延期
隻marvel zombicide睇黎冇9月都未到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞