Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
有d想入carson city deluxe
師兄似比bgp毒到
一直都鍾意玩troyes,所以尋日睇完知道呢隻有deluxe想入返
我想入MGS

btw CMON 既 blood rage 我覺得好玩既
有冇人鍾意玩dune imperium?
想係tts 度玩
中文版台灣準備出貨,香港唔知有冇貨
英文版未有期
中文版係第一次出定再版嚟?
後悔接觸得呢隻神game太遲,上官網乜版都sold out
新入坑 3/4人會推薦7wonders 定係 Splendor多啲
7 Wonders會難教過Splendor少少 因為有好多icon
我會Splendor試下水溫先
佢個coins都係好野嚟 依家玩咩用錢既game都要用iron clays
就係想要佢豪華版啲籌碼,如果唔係就買amazon嗰隻普通版
中文係再版嚟,唔會有icon clay
得金屬代幣
唔係掛即係之後就算買到豪華版都冇籌碼
我之前問過roxley佢話會再出
或者你上網睇下有冇人放 我都係前排先收左盒100番黎
老實講splendor 好悶
啲野又柒
唔洗煩直接玩it's a wonderful world,兩隻game既合體
鐘意7 wonder 互動多啲 有得扣人啲牌
7 wonders 輪抽節奏快啲,變相快啲開一局,可以快啲上手。而且有唔同文明揀變化好似多啲
Splendor 揀咩牌分別太大,要俾人贏過先知咩牌係好,如果大家都唔識玩就少啲樂趣

兩隻都有得喺bga試下
未就係euro american兩班人
我(&班fd)ark nova訓着, blood rage 玩左幾年都唔厭, 同新人有新人玩, 老手背牌有背牌玩
有時跟ruls 6hand, 有時轉下玩8hand都有新鮮感

eric lang幾隻我同fd都有入 keep住玩

同你口味差唔多
咁我都有隻ankh的
就算zombicide一班人鳩鳩下都有樂趣

我套marvel united 係為買棋而入
我玩安卡果時覺得幾震撼
好好玩

但因同行game腳個場得個位數字分數
變咗無game腳無得再玩
splendor勁好玩wow,又易學又可以有互動
有無玩擴 加左法老擴好玩程度高好多
就係玩擴佢先搞到個位數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞