Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
剩係castle咋 無3D tile
不過我add on埋d 膠tile token

你剩係basic?
+1 究竟幾時先有貨收
CoB個update 轉載d unofficial 嘅reboxing video係咪即係承認自己d insert唔得
出啲膠token嚟呃錢但冇諗過個insert

BTW, Everdell 出 standalone game, 但同原來果隻好似冇乜分別
gamefound隻Coloma有啲心動
everdell新又唔係無乜特別既,有少少似濃縮咗。

佢拎走咗免費起人仔,得番三粒百搭(即係新嗰擴既金色門仔)

無咗特別事件(樹上面嗰4個),變咗做每季有個A-B Combo bouns. (a:建築、人仔、一般同特殊 4種;b:紅、藍、綠同灰4色)

我覺得佢係everdell 2.0,感覺上未有everdell 既,入手呢隻可能比較適合
見到d人成功塞晒d野入個箱都好開心
好想快d收到
隻game 咩名
backerkit隻gloomhaven Buttons & Bugs好似幾抵屌
Back 左command of nature, 個運費仲貴過隻game
solo game
計埋運費,仲貴過retail wo
覆錯
計埋運費,仲貴過retail wo又無野係KS exclusive
https://www.youtube.com/watch?v=jjyT_PysmYc
RK大師呢隻Age of War係咪100%睇運
玩完覺得2隻game真係太似
睇你鍾意搵動物/搵行星…

Lost species叫多左少少行動
但都係果種味道

Btw 盒add on係膠token黎
比你可以放番入盒core
基本上係,最多諗下用咩骰同重擲咩骰,玩東京之王仲好
唔該巴打
咁應該剩係買lost species,個theme吸引d
擲骰驚我仲諗起拉斯維加斯,雖然我冇玩過Royale版

RK近年都出過骰仔驚Lama Dice,Power哥有教過,感覺策略位多啲
https://www.youtube.com/watch?v=8DNR0tcykoo
諗緊back 唔back wonderland's war,有師兄玩過嗎
你鍾唔鍾意抽TOKEN , 有D 似郎中闖江湖
未玩過 但今次all in左
all 埋高級chips ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞