Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
1打1都係揀一款monster ?
solo我自己玩嘅話會two hand 控兩款怪

骷髏頭堡賜我力量
巴打 想問core版隻海洋精靈。係咪可以落神殿去海洋到既,係咪海洋神殿位置當沿海地區處理?
係 當沿海濕地處理
想問下有無啲似獵獸魔女畫風既boardgame
無意中見到幾對胃口
但睇完Gameplay之後發現隻野係打唔死
純粹鬥高分
或者一啲似nemesis有角色棋有合作性既boardgame推介
瘋狂詭宅/山中小屋/深淵之中
不過我覺得Nemesis喺同類遊戲中無乜對手
如果你鐘意玩應該買埋Lockdown
仲未買第一集DLC
睇下會買DLC先定lockdown先
Lockdown內容豐富好多 始終係獨立一隻新game
如果有位擺應該係抵買啲既
一定係lockdown
將第一代好多缺點改進咗 第一代勁易死
第2代會有多好多成功感
未買可以等第3代
聽講係直接同異形對打
但lockdown 唔係會有內鬼咩?
定新一代都會有
隨時2025年先出
點等
gamefound 個funding好似一路都未出
年尾先公布,再過一排先開始kickstart,至少都2025 年中先有
係,睇佢情報話今次係扮演海軍帶齊裝備去清掃異形巢穴,預告左玩家有多左武器但因為背景係去異形巢穴,異形數目都會大幅上升,多到要縮細啲模型先放得落
sleeping gods會出繁中
9衝
想問下long shot the dice game 嚟緊會唔會出中文版? 我揾極都揾唔到資料但我明明好似見過
係咪睇錯咗 ready set bet?
唔係,我揾到啦但係得簡體🥲叫狂野賽馬
ankh玩英文係咪都ok
見英文版啲expansion 全部上amazon都買到
中文版得core game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞