Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
外國番黎香港兩個月 想開下game但冇fd玩 想問有咩途徑可以join人地啲團
https://playagame.app/maskmen/

Oink隻Maskmen,呢個網可以自動出ladder同睇有咩牌可以出
Durian人多定人少好玩啲呢
人多好玩d
唔好介意勝負
durian係過程開心

非洲話事啤+大話骰咁
你fake我 我fake你
你以為呃緊人既時候
原來全場人夾埋呃緊你一個
Fb group有啲鋪會招人
Ig都有鋪頭搞試玩會
睇完我都有啲興趣
掙扎緊
我覺得幾好玩又靚 開開心心咁玩
不過同意family game嚟講玩得耐
random就唔緊要啦 開心玩
見尋日heat Amazon 有restock,淡定冇即刻買住,點知今日就out of stock,喊出嚟
Heat成班人玩幾好
買唔到點好玩都冇用 估唔到咁搶手
今個月reprint,一兩個月後應該有
amazon 自己買啦免運
有貨先得㗎
早幾日有, 啱啱睇又無晒
感覺oink 隻鯨魚唔太吸引
有無人玩過西國3部曲 (建築師 聖騎士 子爵)
會點評價3隻
淨係玩過建築師,加左expansion有得customize d角色卡加強某個位action係幾得意既.佢個worker placement互動位唔係卡位,係可以拉人d工人坐監.不過我玩多幾次覺得有d dry,唔係太想再玩.
聖騎士好好玩 學習上限好高既combo型engine game
其他兩隻一般般
黑人魚之後又一力作:黑人亞拉岡
https://lih.kg/3402637
有冇人有MHW 可唔可以講下玩後感係點?
有咩優點缺點,例如down time長唔長 etc
本身係mh fans,但係未玩過video games 嘅bg 版
我見mhw出左普遍評價都幾好,所以有啲想back Icebourne
只係玩過建築師,幾過癮幾歡樂咁,收貨
有用👍
已試玩過,有少少感想:

2人玩應該岩岩好,除左多兩隻艾露貓可以加強操作感,兩人之間交互既downtime感覺唔會太長

之前試過一場4人,感覺同2人差幾遠,如果龍打人既位置有你,好多時候一輪落嚟,全程迴避已經冇晒耐力,只能夠原地回耐力,不斷loop…所以最後我哋都加左house rule去平衡返個遊玩體驗

不過睇咗iceborne介紹話耐力系統好似有改善耐力循環問題

P.S 建議back咗先,唔啱玩未放,孭住MH個朵,你唔貪心平手放應該都大把人收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞