Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
唔係deluxe 版就唔會玩呢隻game
冇了
佢好似寫Order完late pledge,之後你都會收到pm invitation, 到時喺pm 再畀運費錢,同ks 流程一樣,可以送到香港
+1 師兄有冇加expansion玩
其實香港係咪冇乜人玩Keyforge
一直都好鍾意佢個game design好想入坑
但見香港好似冇乜聲氣咁就放棄左
https://youtu.be/CwjWi5zFD-E

Oink上年出既呢隻又有冇玩過

都算係board game
Star Wars Shatterpoint
節奏快 易上手
好適合做戰棋入門
呢隻要考記性
反而鍾意佢個合作機制

花火同The Mind,有失誤就連累成隊冇咗條命
E Square呢排介紹嗰隻Biss 20仲慘,合作模式有失誤就少一條命,又要由1開始數過

係Oink呢隻OOC,失誤都只係幫唔到隊友
得一個人未出局都有機會幫成隊過到關
等10月
新版本出中文
應該會多返嘢
大家有無d check card sleeve size 既網推介
有咩4-6+人
同朋友玩好好笑既BOARDGAME推薦
すずめ麻將好唔好玩?
比起玩呢隻,好似落惠康買副魚蝦蟹玩仲刺激
有冇人有買Sorcery: Contested Realm?
呢排係啲外國boardgame group見到,啲卡好鬼靚

屌你 駛唔駛咁撚環保
外面層膠膜都冇
Party細盒短game,每次玩都笑到氣喘 :ITO
大盒game,互相傷害,親/友情誠可貴,生命價更高:逃離亞特蘭提斯+5-6人擴
話就話最多5 個人玩, 但best 係3p

4p 5p 好講運氣, 抽返黎係咩就咩, 好難換牌

叫做可以過下麻雀手癮, 因為佢真係用返平時麻雀料黎整
個人覺得佢只係唔夠四隻腳打麻雀但你又好想打嘅情下會啱用
我試過DIY自己副麻雀同老母玩左一次,要另外買半副好似唔多抵
依家大陸興打鬼嘅麻雀玩法(白板當百搭)更加似boardgame 打麻雀,好似mix 左rummikub咁
英文版出個時氣勢如虹
結果到出中文版已經水盡鵝飛
加擴充唔好玩,downtime 太耐
我見四五個人玩既話真係無乜幾多牌剩可以抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞