Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
細盒係舊format,舊format一個cycle係一個deluxe box(頭兩關)再加其餘六關細盒.新format(cycle 7開始)就分兩盒,一盒campaign,一盒係player cards.而家舊cycle會陸續出返新format,暫時出到cycle 3,年中應該出cycle 4.
其他side product有standalone scenario 同 investigator starter pack都係細盒
係而家全只會出新format.劇本擴就有齊8關,調查員擴就有晒d player card。
thx 草下錢買先
非常襟玩👍👍
一個cycle 係咪8關
一關會玩幾耐
想問一問調查員擴有冇必要一開始買齊 定 玩到果個cycle 先買都得
利申:準備入坑 已買Core + Cycle 1
冇必要,調查員擴純粹加大你個card pool,等你多d卡同調查員玩.但如果你一個調查員擴都冇,純core就好難過d campaign.
你當兩個鐘一關,有d關長有d關短.一個cycle 16-20個鐘左右.
啲調查員擴都少貴
買得Arkham Horror就唔好諗錢既問題
上網睇到英雄止步同埋百鬼夜行都幾吸引
但兩副買晒嘅話好貴

另外想問下有無人玩過龍焰魔法鎮?好唔好玩
英雄止步超好玩
meeples得意 玩法變化又大
all in咗 等6月收game
龍焰魔法鎮輕中䇿。
就算唔係deluxe version 都係一隻好靚既game
買繁中定英文版?
睇落繁中嘅封面柒咗
好似無乜文字需求 糾結緊
我買英文呀
通常買game 我都買英文
一黎平啲 二黎英文通常靚啲
好 英文拎出黎都型啲
Root 2人係咪個體驗差好多
買完啲expansion會唔會好啲
真係好玩,唔同種族完全唔同玩法
同小朋友玩都啱玩
2023 Q3會有新expansion KS
會好限死你用咩種族 基本上得貓鷹地鼠用 最新個擴就唔清楚 傭兵擴都唔肯定 可以試下加機械擴 當多個電腦打
就係俾佢個靚樣吸引咗
諗住嚟緊去台灣旅行果陣買 果邊買平好多
最新嗰個擴,新嗰兩個種族都係高對抗性,理論上可以唔一定用貓。
同埋2個人玩,機械貓擴玩挑戰mode應該唔錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞