Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
英文版響邊度買上網睇到嘅都係中文版
佢係一隻跑分game.
D分牌有分公共目標(用資源換)同私人目標(有分用資源換同特定情況換)私人目標仲有分即時換同end game計分。
規則唔算多,亦唔算複雜,一turn可以做既野唔多,downtime唔會太長,唯一係player interaction 唔算太多。
佢個官網
The Mind跟足規矩的話有冇人可以過晒咁多關
期待,我鍾意殺人鯨海豚
希望個玩法吸引
新手想買可以兩個人玩既game
有咩好推介?
加ai會好啲
Patchwork, Splendor Duel, 7 Wonder Duel, Codename Duet
Oink官網話5月25日出
arkham horror 全套
最叻去到7
幾多人玩去到7
4人
想玩咩類型?game time幾長?
二人桌遊成魔之路(選)
https://lih.kg/3074796

呢個介紹幾詳細,可以睇睇了解下有咩選擇先
Patchwork 我覺得幾悶,啱小朋友多啲
ai係咪掠奪者嗰盒
clockwork 1同2,其中一盒都得
公司10幾條友玩board game
有啲人唔鐘意講野
有個同事拎左盒9upper返黎嚇走哂啲人
仲有無咩board game係唔洗講咁多野

已有dixit,爆炸貓,截碼戰,獨家暗語,狼人真言deluxe,命懸一線,The mind,靈能偵探,amigo個一大堆
駱駝大賽8 個人, 咁多人分gp 玩啦, 遊戲體驗會好啲, 玩game 都係求開心
有無巴打玩過隻Earth
覺得如何?
馬卡蘭迪亞?
8人玩短game
呢隻最佳人數應該6或8人
好羨慕你,身邊咁多人玩board game
風聲啦,最多9人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞