Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
但佢個90年代開場真係搞唔掂
TVB 歡迎收睇歡樂今宵d fd
而家唔係轉左咩?
好想玩pax pamir 2e
買左返黎但驚對班casual friend黎講太heavy

有冇巴打玩過分享下
我都岩岩入手 一打開本rule book 就發現出事覺得班game group 未必有興趣
有冇人入咗steam up
淨係玩過pax renaissance,聽講係pax系列最難.呢隻真係難學,勁多細rules,冇玩一排再玩都要唔係幾記得某d rules,但玩落又唔係好難,可以好快完一局,而且初玩好易會唔知要做咩好.pamir應該易學呢冇咁複雜,casual玩家可能未必岩,同埋個主題咁偏門.
玩過
我覺得佢平衡度係垃圾級
得parts靚,玩落勁flat勁random
碌柒 仲入咗盒
有solo mode
聽人講幾好
佢張scoring紙似想扭番正個skill影響
但佢扭完重撚衰
佢可能冇分角色能力隻game重好玩
family game 向係咁上下 , 如果無deluxe 啲accessories 係唔會買呢隻game

一邊飲茶一邊玩先好玩既
有冇人組團玩
平時堆fd冇興趣
點樣一邊飲茶一邊玩
同埋3人以上都要玩差唔多1個鐘,咁random既game黎講太長啦
好玩過佢既family game有好多.差唔多時間我寧願玩jamaica同king of tokyo
整返幾籠點心先玩

無一隻game 係fit 晒咁多人啱玩, 啱咪啱, 唔啱就唔啱
Family game黎講 King of tokyo係幾好玩
我會揀Oath多過Pax Pamir

最近好多版權game
兩隻都想試
另外上面提到既pax renaissance都想玩
但耐何身邊個個fd想係casual player
小弟唔太鍾意玩solo
與其玩solo, 我會去bga同人玩其它game
All in咗apex
MGS不了,尊重
想像唔到cmon出的game gameplay會好好玩
入咗早兩年嘅project elite
無腳試
請問有冇人知Brass Birmingham豪華版幾時有再版?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞