Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
看台灣的boardgame page 有人介紹了一個老遊戲忍者刀,遊戲和theme 配合得很貼切好像挺有趣。闖大宅打家劫舍搶寶物好好笑
https://m.gamer.com.tw/home/creationDetail.php?sn=1651469

Bgg 看了一下後來reimplement 了一個純卡片的版本就沒有這麼吸引,可惜舊版似乎是絕版了

見到賣廣告
執屋執左好多陳年BOARDGAME 出黎 毒撚又唔會再有人同我玩 有冇巴打岩
Any war game? Thanks
有咩game先?
富嬈之城 妙探尋兇 三國殺國戰 牛頭王 岩既拎去 想清位
富嬈之城 妙探尋兇 三國殺國戰 牛頭王 岩既拎去 想清位
Mon Hunt Icebrone KS完再出個DLC 第2彈又多幾盒
真係識玩
荷包君冇命了
仲分埋上色版

終於等到el grande 新版
邊度睇到有出printed version ?
上面套mhw好似幾正咁
想問下想買全套可以去邊度買
上佢website唔係好搵到
本地會唔會有機會買到
本身少直接從外國訂
香港嘅一定要食炒收,仲未必會有要主動出post收等一排(因為佢無消息reprint mhw,所以一定量少)
如果想玩著止癮嘅可以去觀塘桌遊熱,間鋪有個客放低咗副all in,可以問問佢借嚟係間鋪玩
外國就唔洗諗,運費寄過嚟同食炒無分別

提提你mhw 冰原開咗late pledge
https://steamforged.com/collections/monster-hunter-world-iceborne-the-board-game
原版嘅話,可以等7月19號官方會有出retail preorder
(但冇騷鳥同8隻獵人同艾露貓&豬仔個expansion)

KS大all in 就只能夠食炒,依家炒到去4000咁上下
之前係KS all in 左,而家仲要再俾錢買轟龍
睇完直接BACK IB 好過啦, D 龍又多過MHW, 又唔駛食炒
sushi go party?
有埋link
冰原應該都會買
不過要下年年尾先出貨有啲頂癮
賽馬大亨 狼人真言 Challengers 截碼戰 四海好傢伙
3-5個人有冇咩game推薦
想搵啲襟玩嘅試下
平時都係玩開Avalon, 花牌, 賽駱駝果類
想搵啲用腦嘅玩
你係6-10身份game?
Coup 平平地少牌易上手,max 6人
Avalon/Quest 出名,max 10人
呢排多人題嘅血染鐘樓,狼人殺d fd,YouTube搵下片都有介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞