Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
無左分token , 變左分紙 但我都係覺得oink game 版靚啲
尋晚玩咗一舖
好正
你打完大凶豺龍就打雄火咁進取
諗住打下啲飛雷龍 刷下素材先
舊版好似係膠咭可以唔入套
我本身想買呢個版本多D
我哋嗰日玩Arena Quest嚟試game
用佢pre-set嘅裝備直接打龍
原來係咁

鬥技大會嘅preset裝唔夠打火龍

btw, 我喺SFG個discord group見到呢個web helper
對於玩campaign好有用 仲有埋中譯 (雖然未完成)

雖然暫時得大凶豺龍初見任, 我相信第日係會加埋其他任入去
Ready Set Bet好多人都講到好正,但而家已經好多人放二手
問題係無玩開bg嘅人都唔一定鐘意
覺得好鳩
我覺得多人玩可以玩下
但其實重玩性我覺得麻麻 先買先贏
18號好似出iceborne ,唔知有冇機會翻印初版比之前錯過KS嘅人買返
18號kickstarter開 起碼兩三年先收到手
咁又應該唔會三年佢有咗第一代basic rule
第二代要做嘅嘢快好多,比盡兩年應該實有
先買都要你隻馬跑得出先得
係 留意如果係有紅色icon果d 一rd只可用一次
咁想請問紅色icon既我有兩張個話 就都係可以用一張?
Aeon Trespass個all in價…
Ready Set Bet中文版無廣東話?
如果兩年就有就好
下年有Elden Ring (希望好玩, 同mon hunt都係一樣卡牌戰鬥)
咁後年就可以iceborne
每一張每回合都可以用一次
幾好, 成世人淨係玩一隻game 就夠
嚟緊準備去日本,想問下有冇咩日系 game推薦,冇翻譯唔係問題

4-8人都ok
屠龍遠征
笑左,但真係幾正,咁啱上個禮拜六同fd開局喪比龍屠
隻game D 插畫正 最少一個人都可以玩(劍聖擴),最多11個,但人多唔代表易玩,D啲龍太強

唔該晒
如果係膠卡就有啲興趣再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞