Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Scout 5人局都真係ok,之前試完
The Pursuit of Happiness big box
值唔值得買?
好似要好大張台先玩到
遲下好似會出繁中版
多謝介紹spirit island 玩到上哂癮 宜家準備買哂d擴充
歡迎
最優先一定係買Jagged Earth,咩都有齊
之後可以買新出既Nature Incarnate, 雖然佢無乜新法術牌但有20張aspect card,即係變相有28個新種族
最後就係補滿種族,Branch and Claw, Horizon of Spirit Island, Feather & Flame
我都預訂哂啦🤣 仲可以6個人玩
咁要考慮買埋insert#hoho
佢setup都算耐 insert會好有用
insert?
我覺得setup唔算耐 主要都係揀精靈耐
Horizon唔係簡單版黎架咩
加左5個種族嘛 而且5個都簡單好用
值唔值得入
同d fd玩Spirit island 已經玩到level 6難度以上
基本版嗰幾隻都已經好少用
https://www.youtube.com/watch?v=NDrUxDj10eU
想入ethnos既可以入返d隻,retheme版
佢嗰五個種族全部都係簡單直接 我覺得全部都算幾強下
如果想儲齊全部種族就買 反正好平
有冇人參加卡卡頌比賽
玩到lv6 姐係已經好熟,horizon 無需要,expansion 建議跟返個順序買
有冇ching 入咗voidfall,想問吓有冇食評網上好似冇乜資訊
weight:4.6
heat 係咪真係好好玩
COB 順豐終於有通知寄出
仲未收到
你係all in?
yes, all in sundrop + 膠token
個app通知有貨寄出,平時應該到貨先會有sms通知
預計8號到貨
好玩我鍾意佢多過Flamme Rogue, 可以諗既野多啲
不過冇哂貨
係咪同 flamme rouge 9成似?
賣flamme rouge 換heat好似有啲啲戇居

就過終點不停洗牌個情況係咪冇變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞