Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
上次果隻我有back 擺出嚟真係好靚
哩間公司的game預休閑向會好D
佢嗰個價錢, 我買雄火龍擺好過, 還掂都係擺

咁佢點都係彩色
咁放又真係幾靚既, 我收番haha
隻Casting Shadow最大問題係好睇運氣
同埋一劣勢就會比人圍毆
今次依隻係Deck Building 有Starting Deck
加埋係兩隊對打
應該會好啲
俾多成800買play mat 同公仔好似有d唔值

3千銀上興趣班
呢間公司俾我感覺真係得個靚字
美術風格好啱我心水,不過一YouTube d gameplay介紹就可以打消諗頭
係估唔到深水埗d玩具店竟然會有佢隻happy little dinosaur
水魚班?
未玩過story teller但如果要入門費成3k,不如back多幾盒game算
happy little dinosaur, unstable unicorn 都有老翻, 有都唔太出奇

呢個樣, 賣幾十蚊, 有可能有人會買的
有冇人back咗Inventions: Evolution of ideas
🤟呢到,合埋眼就㩒制
VL啲game plan有啲難搵friend 玩
佢隻隻都重 係有D難搞
Btw都篤左
仲可以追返啲舊game deluxe 版
玩左fantastic factories,隻game都幾年前.入門向engine building game + dice placement. 幾好玩,一舖好快,砌combo夠爽,trigger end game仲有一round畀你用你個engine. 淨係base game基本上係自loop game. 第二個expansion加返少少互動,可以畀你有機會封人card. solo mode design得好好,玩法好簡單,冇咩規則要學,但幾有挑戰性.
https://www.instagram.com/p/Cma9OvYLujC/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

其實2個人玩牛頭王好唔好玩只用1-24既牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞