Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

只要唔係提早出局就有
應該無CAHNCE, RETAIL 都無貨派
Eva 版好似幾出名,日本donki都見到
係日本旅遊想買隻夠representative 嘅game做紀念,拎起呢隻去排隊先醒起有日文唔識睇
Regicide, Skull
Search 完係BGA試左場solo regicide,都幾難
用啤牌玩到合作game幾特別
有無人玩過有真係覺得好玩嘅2人game推介
視乎你鍾意咩類型
Arkham Horror, Ark Nova, Planet X, Res Arcana, Five Tribes我都好鍾意玩
Unmatched
That time you kill me
7 Wonders Duel
Splendor Duel
最近係咁玩race for the galaxy
Ching有咩方法送到香港
見佢shipping好似唔包香港
身份game
我會推
暗影奇襲 (Shadow Raiders)
早排玩左隻點心boardgame 輕輕鬆鬆都幾好玩
arboretum 太PK
只要hold住一隻牌, 人地嗰隻色就無得計色,

不過放完出黎係幾靚.

另外我估個player count去到4,5嗰陣, D牌會散得濟, 好難儲得齊, 所以D人唔推薦
我試過用啤牌玩coup 同 avalon
你整定個google doc喺手機, 玩game share個file出黎,
講好咩牌係咩角色就玩到.
咁你可能要搵有無back咗嘅師兄可以搭到佢哋單
要開咗pm先就可以送
Steam Up?
對決: 7 wonders duel, splendor duel
策略: castle of Burgundy
推理: planet X
art work 兼遊戲性: meadow

我deck building 同 RPG/劇情類 般般
係你HOLD 到人地最大隻牌就人地會無分
https://instagram.com/ataleoftwomeeples?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
呢個ig page係介紹2人啱玩既board game
你地幾多個人玩?

我諗緊買黎同老婆玩,聽講luck成份都幾重
4個人玩,試過3人玩都OK, 2個可能會有少少悶

Lucky成份係有,但唔係主導隻game

重點係佢D道具造得幾精緻
我follow開呢個台灣page,都係偏向二人game
佢有時仲會搞d 影boardgame meeple 主題嘅攝影活動
https://instagram.com/domoreboardgames
有無back咗Monster Hunter冰原嘅Ching可以幫手搭單追多個Monstrous Pledge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞