[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#104

1001 回覆
3 Like 17 Dislike

OLED HDR仲正 好細緻
MINI LED得大範圍強 1%以下範圍光度激發唔起
分區又唔算多
Sosad
做嘢要長期睇靜態嘢真係冇辦法 如果唔係都買
睇靜態野降低亮度可以降低風險
我都係睇網頁多 就快一年未見有印

燒得嚴重我會換機當交會費都值
又唔係貴
Thank you 哂

但計落條數真係香港貴太多,香港aw3423dw最平都要12000, 貴日本四千幾蚊,仲要其實aw3423dwf 用落係方便啲

我有諗過返大陸買拎落黎,仆街大陸都12999人仔

研究下託運先
係 依家咁平我會買多部放起雜物房做後備
我會買新一代
香港代理係咪入咗aoc隻24吋2k165hz
算啦 應該冇位有都係啱啱好
師兄點睇Sony inzone M9網上評價好似唔錯
Ok嘅
比一般4k 144好
睇data黑位都係差Samsung G7/8 一截 諗緊屈唔屈服曲mon
就咁睇Samsung嗰2隻spec好似最好 黑位仲好過M9 ips

M9 black level差
應該係想抵消部分光暈
其實我諗住雙moon 一個用普通文書4k mon一個就靚啲用嚟打吓機睇吓戲 如果一邊平面一邊曲mon會唔會好怪雞
HP部x29q好似好抵玩
但香港冇
唔該哂
啱啱去睇左幾個關於呢個mon嘅review

見到有用家話GP27U係用adaptive sync,同埋佢有個issue係adaptive sync同HDR唔可以同時開

想問我用3070會唔會有問題?佢係唔係G-SYNC Compatible?如果將來用呢個mon我一定會同時開gsync和hdr,會唔會有問題?

唔該哂
amazon
壞既你要黎做咩
好似話會更新firmware解決
G-SYNC Compatible係基於adaptive sync
好大機會都ok(rtings試左ok)
我想買x24iH
Dell S3422DWC vs DWG
LG 34WP65C-B vs 35WN65C-B
想要34吋曲面VA panel
主要文書+電視+youtube+少少打機
巴打們覺得邊個最好?
想買隻28吋左右既4k 120hz玩ps5
筆直5k,睇啱呢幾個
vg28uql1a
27gp95r
m28u
mag281urf
大家覺得邊個好d?
罪大個死仆街幾時出32‘’M系列啊
呢幾個post個個c2點會冇位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞