[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#104

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
想問下c2用家 平時用黎多工遊戲再分畫面做其他野個比例係點 會唔會好怪
6字頭係假
去avlife問折實價
最近考慮緊三星oled G8 或者日本寄隻aw3423dwf 返黎,想問下HDMI 2.1 同 14a dp port 其實係2k 21:9 Mon 上有咩作用? 我會插PS5 或者Xbox 用,但都出唔4k , 唔知有冇分別
有無師兄係未來科技買過mon
見佢地啲mon平過其他人,會唔會係水貨當行貨賣?
2k 175hz bandwidth接近4k 104hz
更正為ultrawide 1440p 175hz
如無意外應該考慮asus PG27AQDM (27吋 oled 2k 240hz hdr1000)
原來都唔駛9千,個人覺得無得輸啦
2k最多開個DSR/DLDSR 扮4K
btw 有冇話幾時開賣? D網站寫需預訂
邊扮到4k mon
27GP95R 我都上埋官網話行貨售後差 話有死點都唔換 要多過5粒 同漏光問題大
定其實睇人?
睇左2日功課 呢款最岩心水 價錢Spec各樣都平均以上好
因為佢光度高 所以漏光相對明顯

死點香港間間代理都係要3-5粒先俾換
唔係太明白,如果插HDMI 落ps 5, 應該兩部都唔支援4k 120 ?
好 就去做勇者
Thanks
Msi ms321up點解咁平 有冇咩問題
兩部都支援ps5 4k 60hz映射
4k 120hz唔得
應該清貨,佢個網已經買唔到
想問下各位ching portable mon 有咩推薦
Budget below 2000
Revolution 1080p 都okay hz 就60左右都得
平時用黎當 second mon 同埋 switch用
想換個4k mon 27 or 32吋

用緊4090

又想追求畫質同高hz 係咪 neo g8 最好

睇過 oled g8 畫面真係靚 但得2k
追畫質真心建議42c2/c3 雖然得120hz
真係冇位同急用先考慮neo g8
差距好大
等32吋4k 144 oled出黎再換
唔該哂

我都係咁諗等 27 or 32 oled 4k
同埋唔好揀霧面 通透感差好多
唔會 史上最完美mon
可以再光d就更好
新panel又唔下放技術去做42"淨係得大尺寸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞