[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#104

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
呢款係大陸對唔住個價,因為panel渣,而其他差唔多既27吋賣1千人仔
但黎到香港就抵屌少少,on撚9香港賣既27吋ips 2k144hz 都要兩千
m32u主要係香港保養差,dell保養就唔使講啦
INNOCN 有隻$2299 27” 2K 240Hz
睇有冇牌子跟
做唔到啦,佢隻27吋VA 2k 144hz賣1499賣咗幾個月,冇一牌子跟到
想問下你地螢幕 邊位 按落去會唔會感到有d 鬆, 我用msi mpg321ur-qd, 右面mon 邊 按落去 好似有d 痴唔實 但又無見到滴光,唔知係咪qc 問題,定咁樣係正常
唔知係其他牌子食水深,定係質素真係差到可以做到咁平
27吋2k 165Hz 會揀27gp850p-b定係benq mobiuz ex2710q?
食水深啦,mon邊值錢
想等下gp27u
買咩都係大陸牌平d㗎啦
innocn miniled 個價位真係幾頂癮
就怕忍唔住入手
佢連隻4K 60Hz 都係$2999 同其他牌子差幾舊但直上mini led

但我都1516緊係咪應該等oled會正過miniled
27/32" OLED 4k都唔知等到何年何月
而家1516 ,比較緊 oled 2k vs mini led 4k
揀唔落手
如果咁比一定係4k優先啦
JOLED老破
不過平價mini led 真心麻麻
https://youtu.be/j0PlFOgcLLw
睇中隻Samsung NeoG7 $7580買唔買得過?
innocn m2u 4k 60hz 嗰部之前睇漢科減到2499, 依家加翻價
$2500 咁其他普通IPS唔駛做啦
咩事
有冇大佬可以話我知香港邊度有得體驗下240Hz monitor
行完高登冇鋪display
想知道自己對眼分唔分到165Hz同240Hz
分到唔洗買咁貴既mon
完了吧
想要4k高hz OLED
疊埋心水買42吋啦
我覺得一時三刻未必分到
用幾日240hz習慣下
再用返165hz應該會覺得lag d
想問下,有無32吋o既mon個機座有升降功能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞