[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#104

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
g24f 2
啱啱入手咗C2做mon 想問各位有咩要注意 要set啲咩咁?謝謝
我發覺USB-C mon真係太方便
keyboard, mouse拮落個mon度
WFH開工收工抽插一條線換電腦就搞掂,notebook火牛都唔洗插
呢隻個spec又真係抵,不過我一路對gigabyte有d保留 其實佢d mon襟唔襟ga
當電腦mon用記得set返input為pc
較返暖色,呢個睇你個人喜好
佢好似自動set 咗做pc
想請教下:
如果想打機(120/144Hz)又想色準(>99% sRGB)市場上最抵玩係咪XV272u?
如果24"又有冇Option?
唔該各位巴打
電子嘢真係睇人品,iphone都有人成日壞
都要睇個或然率,即刻跛不了
應該唔會自動
要auto hide desktop icon同task bar
背景用wallpaper engine 定期轉
LG 27EP950
根本太過舊
廿年前嘅電腦你都會砌過部而唔係upgrade啦
誤導性嘅資訊咪仲衰

批評容易建設難
你有料咪你打囉
120Hz點用 碌個網頁都疾
等ing PG27AQDM 等有貨就買埋隻PG27AQN返嚟對比下睇下邊隻啱用啲
轉就一定轉得, 但保唔保要睇香港有冇呢隻model賣
轉頭落黃金買個mon
想問有冇27吋2k 144 mon好介紹
隻牙石VG289Q 係咁鳩閃
之前又無申請到EXTND保養過左期,係咪買過隻新好o的

想類似價位既, VG289Q 隻hdr好假, 有無o的差唔多價但hdr係用到既va32uq點睇
開咗sync?

HDR冇啦 冇mini led/OLED嘅HDR 都係好差
C2 la
Samung g8 mini-led 評價好唔好?
想問下dell optiplex 3000 12th gen i5 用內顯推唔推得郁兩個4k mon @60hz?

我依家就熄左個mon 唔用住
希望會消失
佢又應該未係印 因為我見佢仲閃緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞