[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#104

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
再較低d打機好暗好唔真實
係上白色低網頁先覺好光
G8有43咩定係G7?
G7 43就算香港入,都可能會貴過qn90b
係g7, 記錯咗
應該會貴過qn90b, 不過spec唔知有無分別
https://www.samsung.com/tw/monitors/gaming/odyssey-neo-g7-g70nc-43-inch-144hz-1ms-4k-uhd-ls43cg700ncxzw/

Spec 可睇台灣官網,但都唔一定會有香港行貨
台灣都賣緊4萬新台幣,香港賣都應該只會更貴
可以自己set profile…
無爬晒文
想問下ASUS pro art 啲mon 係咪智商稅嚟,定色準真係掂?(ips嗰堆)
定係睇budget買,再買/租舊嘢返嚟自己calibrate會好啲
想問下全部mon色準係咪買個spyderx就可以搞掂?
唔計色域果d
色準ok
K版跟埋i1 display校色器的
睇你用開嘅程式支唔支援icc校正檔
如果隻mon有支援硬件校正就唔洗理
我睇網頁同睇片 8:2
照用OLED
就快一年

我覺得43 g7只係qn90b改名+dp同霧面
咸片生命 LG C2 42"
$7580 送架送$200超市券
仲可以食商場coupon and 信用卡回賭
Oled
27吋 2k 144 主要玩sim 同3A budget $3000-3500 有咩推介 Thx
流 問過做8080
想問下各位 巴打,便攜mon有咩推薦
用黎當 second mon用加有時拎出街玩 switch
Acre xv272u 唔洗2k
屌唔屌得過
27吋mom 想搵4k 144hz 邊隻最好
我想搵24" 添
但好似無人出4k 144
應該UP先唔洗2k?
UV 好似貴4舊要2.4k
台灣賣緊5999台幣仲有新版揀,香港代理
係UP, 其實UP 同UV係咪淨係得144hz 同170hz嘅分別
我見仲有部U kv
之前睇台灣人話UP用舊PANEL(K7B),冇FAST IPS技術,得144HZ
KV就係有個抗藍光技術咁
台灣價就好抵,香港$2400呢個價位好似仲有啲選擇,我都仲揀緊
Acer XV272U V
Gigabyte M27Q
MSI MAG274QRF
sony inzone m9 邊度有得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞