[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#104

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
c3係牙膏 而且新出會貴
當時42c2新出要12980
係,反正都係冇local保養,
叫做平過GP27U幾舊
連埋直運5100鬆啲港紙
yes 睇C3少少介紹 好似分別不大 唔係幾識
除非再等多一兩年C3先落到C2呢個價
應該半年到啦
佢點到要減價準備出c4
27gr95qe準備出新firmware提升亮度
咁都幾快原來
我問左佢職員佢話係行黎
問左職員話係行貨
問左係行貨黎
洗唔洗覆三次
請問27吋 2k mon 165 hrz 有無話買邊種hdmi線
新手求教
firmware 更新到v1.3.1
目前體驗良好, 唔覺有咩bug
rtx3070ti有dp1.4a / hdmi2.1 當然推到
行貨賣5800可以唔駛買水貨了
c2
標準答案
有無巴打用緊LG C2

用hrc hotkey 轉解像度

轉完會無左HDR

有無人知點搞
隻Dell S2421H
年半就打左柴
有冇24”好推薦
要 hdmi x 2 + AUX 輸出
想要補充一下影片所提到的HRC轉換分辨率和Nvidia control panel 自定義3840*1600 超寬屏。如果直接用Nvidia control panel 自定義3840*1600,你會發現Windows 10 是在自定義分辨率下是完全開啟不了HDR。更正確的方式是用CRU這個軟件創建3840*1600。在最上一排的detailed resolution 按add, 然後輸入你要的分辨率,之後刷新率就跟顯示最大分辨率, 大多數是只給60Hz,但別擔心,在知後Nvidia control panel還是可以達到120Hz. 之後就按確認再關掉CRU。 CRU 文件夾裡有一個“restart64" 記得要打開,讓GPU driver被逼刷新,才能在Nvidia control panel 找到你的自定義分辨率。
本身用緊雙mon一主一副 都係27吋 副嗰個打打地柴想換左佢
諗緊兩個都退役換LG C2 定係換返個27吋Mon
有冇27吋 2k 144 推介 budget 3000
C2啦唔洗諗
但係雙mon有時都幾方便
Btw, C2 開關電腦係咪要用遙控開關返部C2 冇待機mode
用colorcontrol 可以令部c2跟windows power setting 自動開熄mon
想問有無24吋或以下嘅mon推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞