[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#104

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
靜止變暗係防燒印program

Rtings有統一run燒印program 周期
買左隻m32u ok
不過type c 得18w唔夠力比notebook 用
唔建議手動做pixel/panel refresh
因為呢類功能只係消耗未燒印嘅pixel去平均返
等佢自己自動run就好
G3223q依家做唔到$5000樓下
接受到曲面同自爆風險就ok
多謝樓上幾位巴打回覆,因為我無其他產品要駁type c 上mon, 所以m32u 個type c 我無咩用,我純粹用個mon 來打機同睇戲,所以想知邊隻表現會好d

我係rtings 2隻compare完,見大部分都係g3223q 高分d, 同埋聽講保養qc dell都係好過gigabyte? 咁樣係咪買g3223q 穩陣?

上面有巴打話dell sales 做到4900
我早兩日問完online sale只係做到5300比我
M32U就做緊4300
兩者係rtings個分差距先得0.1-0.3
比多1000買0.3分我就覺得好似唔係幾抵
保養就唔清楚了
係房用緊gigabyte m28u,如果換lg c2唔知分別有幾大呢
睇左幾位巴打講既mon ,m32u,g3223q ,27GP95R,呢3隻真係難揀
我得80cm闊諗住照隊c2
C2 42用咗半年
十分滿意
咁勁到時影張相黎睇下
pwm 高頻調光如果去到 38k Hz,咁高頻 算唔算可達至flicker free 範圍?
檯深得65cm用C2會唔會好勉強?
80cm 輕鬆
非常大
c2有段時間好似7k頭

有得加塊野?
想問下其實香港有冇xv272u vbmiiprx? 香港官網見唔到 但係有舖賣行貨 thx
24吋 2k 144hz有咩推介?
香港得一款aoc q24g2 2k165hz
Thz 巴打
闊喎,唔係深
想問2k 27吋 240hz 有邊款好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞