[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike

終於有啲80年代feel
intel...?
記住 n 咭喎巴打
反而 CPU 無乜所謂
因為我係 AMD CPU 配 RTX2060 max q 都行得到
Rend 完,熄埋個SD 先發現到隻腳啲 lace 炒左
下次再整好啲
想問下background 用咩promt,出極都好唔detail
https://www.youtube.com/watch?v=3G5XGyVKbJY
不知這個方法有沒有用?
要WIN 8.1
點解你地嗰啲圖咁濃色但係我嗰啲咁淡
動漫model?有無裝vae?
純粹唔鍾意老黃所以唔想用n咭先揀a同i。

見張a770咁抵玩intel 又keep 住update driver fix bugs 咪諗試下,唔得咪等新電腦到左再gen 過
冇用動漫同埋vae
以我所知任何同動漫有關嘅model都要vae先可以解決灰色問題你嗰個如果唔係動漫相關model嘅話 一係你試下依啲prompts
+ vibrant vibrant colored
- monochrome grayscale desaturated

DC styles lora

出出下啲皮膚越嚟越賓妹
玩咗成日終於整到個ok consistent嘅白水手服prompts

a highschool girl in (seifuku:1.3) white uniform, (serafuku:1.25), (the unform is sailor style and has a huge navy blue sailor collar:1.3), (red bowtie), (joshi koukousei seifuku), (sailor fuku), (serafuku), pleated skirt
你最好research吓intel卡用SD有冇問題,大部份人都N card, Intel比唔到意見你
9700K,2080TI,32GB RAM
應該係我未set野
巴打好鍾意身上面有痣? 你整嗰啲女皮膚上有啲瑕疵 好真實 特別係第一張
有無教學點train 係咪dreambooth
唔知整嗰位巴打係唔係度 你得咁少tag唔會有人搵到依個model
想問下係唔係有個CivitAi插件可以放係Stable Diffusion入面?
之前colab版見到有,電腦版下下人手dl仲要冇相記認好難分
想問問
Chilled_re_generic_v2 係咪一個LoRa 黎?
可以係邊dl
colab版係有個分頁for你search keyword再直接download
不過你呢個我應該岩用,試下先,唔該晒巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞