[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
[新手包] 窮撚玩 AI - 用 stable diffusion 砌本寫真畀自己 J
https://lih.kg/bwxRwCU
應該叫電子雞滅絕計劃

加埋個AI即時對話同AI控制飛機杯就完美
隻雞會唔會仲入嚟負皮?
想問下有無訓練LORA新手教學?
點樣入啲圖入面train佢

想問下有冇得用inpaint整走隻臭手?
研究咗好耐,佢都仲喺度

無啦啦多咗件戰利品
lm
LM
stable diffusion 做唔做到青筋波
世上無難事 自己Train
train係大坑,train完又想完美又繼續training
青筋 Lora
佢想整走身上隻手啫
自己用小畫家畫功油返啱條裙再inpaint應該好易
[ LORA ]
epi_noiseoffset, SD預設會 aim to 50%嘅grey/brightness,noise offset LORA 可以幫助產生對比度高嘅暗調圖像

https://civitai.com/models/13941?fbclid=IwAR3BD2XiHTK7LKGcMrW21qbtxJlJQOi6oRcHQdwFS8xGqDkx0Y7Lv_eBlgw
inpaint paint隻手
negative prompt (extra hands:1.5), (extra limbs:1.5), denoise 強度較高啲
1個batch gen幾張應該可以
paint黑佢再inpaint先gen可能易的, 等佢認唔到係隻手先.

加完料,但發覺原來拖手對手都炒哂車

而家試緊negative prompts用 weird hands, bad hands, strange fingers 之類執緊

難得有一張兩個女女嘅衫&髮型都鍾意
最穩陣都係PS一對似樣嘅手落去再inpaint gen
真係搞唔到嘅最後再試下咁做,部電腦冇photoshop,懶得裝
hypernetwork同lora有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞