[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
例如呢張咁
明明勁有 feel
但個樣崩到救唔到

係 淨係用咗0.6 weight所以都唔係好太似樣 不過一高過0.6就出唔到依件衫
可以一陣試吓 你通常用幾多
全身既試下較高啲解像度
有冇人研究過用colab train Lora?
steps 40 cfg scale 10
我自己merge咗civitai啲IU lora 不過都未係好滿意 如果遲啲merge到個完美version share俾你試下

用咗80年代日本漫畫風格
但光影仲爭少少,有待微調
nothing some inpainting can't fix
https://www.youtube.com/shorts/c8TGgKrr7s8
nice! 用咩model, lora?

似左好多
Yes, 高橋明美lora 60%
新手想入坑試下自己gen同train

如果自己落手落腳Train 同gen 圖,主要係用CPU 定GPU 資源多?因為部電腦有少少廢睇下使唔使update
唔知你係咪同我用同一個 你用咩lora咩weight?
https://civitai.com/models/11722
我用依個網嘅v2同v3 各0.5 merge
GPU
CPU 唔駛勁

啲輕小說插畫師,第時真係冇得撈
我都係用呢個
佢出左3.5, 我就咁用3.5 郊果唔錯
oh 你張圖係就咁用v3.5?
係 你可以試下
thanks,都想問埋GPU 係咪暫時用n 咭支援最好?A同Intel 都爭啲咁?因為唔想買n咭
youtube有片教整LINE貼圖賺錢
禁幾個制 打幾句咒語就有一SET圖
係, 用n card, 同埋Vram最最重要, 比如 3060 12G >>> 3060 Ti 8G
唔該哂,咁我入張intel 嚟玩下先,平平地又有16gn vram

試玩緊柱現
想知用textual inversion 用20張相train
一般行幾多步 先開始似樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞