[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
LM 學野
想問下手指係咪無得攪
啲圖9成都衰係手指到
有,可以用controlNet 幫手,入骨架同手形之後先gen

(太麻煩自己未用過)
死啦我已經跟甩咗

LYCORIS同LoRA 有咩唔同?
希臘/埃及女神
冇有清有時會出左條女粒奶吱出黎

明明已經係negative 個度打左nipple
手型有無教學
淨係識入骨架
https://youtu.be/EwWkLMhR23I

可以睇吓呢條片。
呢個係stable diffusion 定係mid journey?

啲花紋好工整好靚
Sor
睇番先知入錯區

但2個都唔係,我係玩leonardo.ai
我初玩既,所以都唔太識分唔同ai既分別

Midjourney用過,但過左試用期又唔想比錢所以冇玩
Leonardo每日可以免費玩40幾張

Leonardo.ai同midjourney一樣易用,其他我就唔識,好飲好難
好難
Lycoris好似係加強版
要裝locon個extension
所以comfy用唔到
話lora個效果好細好局部
Openpose editor detect from image半身/非全身照冇次成功個骨架次次都勁亂
有冇啲咩技巧
技巧就係read唔到就自己拉
lm
前後側圖係AI張出嚟嘅, 之後再gen改姿勢可以keep到個樣同啲衫大致一樣.
因為之前一路有人問呢個問題,通常都係要training Lora.呢個方法唔使
MJ 打咩狗屎垃圾入去都出到靚圖

但係要出到想要嘅圖好睇手神, 冇idea果時最啱用
但好貴
唔洗錢玩下SD就算
MJ有個唔好處就係佢gen嘅圖個擁有權係屬於佢間公司,等如幫佢打工
幾日冇玩,civitai又死咗?
巴打用完你個方法之後啱啱git pull出咗依個error 點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞