[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike

出極都冇黑色Armor , 已經落咗black color armor

女版Dr Strange
我問咗啲勁人話用咗xformers之後 係有可能出現gen gen下唔同咗樣/唔consistent嘅情況
係 佢有寫
但唔用真係唔夠vram
免費用十二個鐘就無得玩,你可以用另一個account玩,無就等一兩日,唔想等就比錢
初學乜都唔知
但今日條link死好多次
即刻chur 晒
咁點樣取消返?
超女有D 港漫feel

呢4對奶正
似經期隊長
webui-user.bat嗰度del返
不過xformers對performance 好重要 不建議del
張圖dimension太大唔用hirex fix就會咁
CFG 高低會影響AI跟唔跟你個promt,
長闊比例都好重要,若果你係512×768會多數一個人.
*prompt
聽講係咁

SD 本身設計係512x512
所以一大啲就開始亂咁畫
高度增加都仲好啲
512x728好少出事
512x1024 偶然出事

加闊度就好易出2個人
無論係 1024x1024
定1024 x 512

Youtube Joe multimedia 有教點樣出一個人先,再 expand 背景
我仲係整唔到
出唔到一張
我仲係整唔到
出唔到一張
原來係咁 謝指教
發覺如果個prompt 有講幾樣唔同顏色嘅野就好易會炒埋一碟
都係用自己電腦最好
電腦開過夜瘋狂出圖
啱啱玩咗2日,用緊M1 MacBook Pro
出一張512 x 512都要30秒左右
部PC已經用咗8年諗住成部換
如果買張3060嚟玩,會唔會快過MacBook好多?
有無巴打知V字手係咩咒語
我試過
one hand doing V sign gesture with index finger and middle finger,
one hand doing Victory sign gesture with index finger and middle finger,
one hand doing Victory sign gesture with two fingers,

全部炒曬
係咪一定要額外執

我覺得你換硬件唔會快得好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞