[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
game pixel artist都會被取代?

我點整都整唔到咁靚喎

採樣器用咩?
玩上癮 每日都係到抽卡

不過body proportion都係差咁啲
係kohya train時出既sample 掂
但個train完既Lora去到sd 出黎既結果返而無kohya 既sample咁似
有冇人試過
Hires.fix 有時可以幫手fix d 眼耳口鼻

你可以上discord 問佢點整,作者只係寫個frontend。似乎係香港人。要模型多元化,一定要用電腦
頭幾張係初期用Chilloutmix 整既
後面果5張係呢兩日學完Lora Training整既

新手留名

想問眼果到點整到依款眼?用左咩LORA?
講得好好
每日抽卡好玩過打機
最後揀一兩張最正嘅再執
有冇人會用comfyUI代替webUI?
comfyUI唔會hold住vram好似效能好D?
無玩,好似太fancy..
A11111 webui都已經太多嘢玩了.
D頭好唔match
各有各好,兩個我都有用。

Comfy你真係要明StableDiffusion 係做緊咩先玩得掂,但係佢可以好簡單地做到好多webui做唔到嘅操作。
key上去咁
如果要搞 要逐個頭inpaint
係咪冇得好似原本咁
睇左txt2img張圖先
再send to img2img而要load img?
咁個flow好似預你一次過行到尾咁
webui做唔到嘅操作, 例如?
例如唔洗經VAE decode再encode,直接latent space 轉model, 同埋noisy latent composition之類,佢對Latent space 嘅控制多啲。
你係programmer? 太深, I stick with webui

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞