[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
ching 我試過用chilloutmix 都係出d 醜女

係召喚唔到d 靚女瘦面樣
都係日樣多過mix
ching 你黎搞笑架wo
已經諗唔到text2img 有咩好

唯一係upscale 可以好大

用咗UltraSharp upscaler,啲details出好多好正。

不過缺點係皮膚會太平滑冇晒啲細texture...
張圖太大唔click入去剩睇連登preview會起晒色塊
點樣玩法?

整極都好仁 點幫佢著番衫 negative prompt: nude 好似冇咩效
(cleavage:1.3), (nsfw:1.5)
ching 用緊咩卡?

終於整到似樣少少
唔怪得可以整咁details 又大size
係咪真係咁多人鍾意爆乳,好撚核突
但又想討論下技術嘢,skip唔到
可以整細波架
我知,但好多人po出嚟嗰啲都係爆乳,好撚核突
Webui近幾次update Vram friendly咗好多,平時先會行到一半Vram 左右,其實10GB以上應該夠用?

記得之前Hires fix gen張800x800已經差唔多拉爆我張4090
問題係咩都唔做
淨係開住個SD都冇左5GB VRAM
睇吓你仲敢唔敢J
自己用以前merge嘅舊model再merge啲主流models整咗咗三個唔同風格出黎
https://civitai.com/models/24596/jellymix
大家可以試下

咩唔得。。。紅筋青筋牛筋都得添呀傻仔
small breast, flat breast, slim breast, 鐘意既打埋Acup, Bcup, 幾多"...cm bust" 再較下個weight SD全部都幫你做到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞