[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
所以 (small breast:0.5) 就可以細少少, 無就咁 small breast 咁細
逆向思維
仲有小巴可以整
家陣日日放工返黎就係度扭蛋

正呀
如果遲下可以出埋3D MODEL
就可以簡單D 黎整場景模型了
用咗呢個方法暫時無乜問題
今日個AI唔係好聽話咁,可能自己又set錯野
打D keyword好似冇效咁,比衫佢著又自己同我出全裸
抽幾耐先有2張叫正常
Prompt嘅順序都會有影響。
你可能先打個nude, 後面先加D衫俾佢,
好大機會會跟prompt sequence gen, 所以大部分都會gen nude圖俾你先
如果 img2img見到啲奇怪嘅顏色,turn off "Apply color correction to img2img results to match original colors" in setting, 顏色就會轉番返正常.

我都同意咁樣冇咩意思
大家都係po自己啲dream girl出嚟,唔係個個都對到口味

不如咁,我出個題目
大家運用自己嘅認知去試下用SD玩下

咁樣好似有意義啲,又可以互相學習下

題目一:
原圖:
試利用SD,無論任何方法,移花接木,變做Emma Watson拎住光劍

規則:
1) 越還原到原相越好
e.g. 呢張相個challenge位係光影、emma個樣嘅像真度、用SD run暗環境嘅相
2) post返啲data落作品下面(prompt可以唔post住)
3) 唔准用PS或其他改圖軟件去修飾張相
4) prompt同setup可以喺公佈邊個係得勝嘅作品嗰陣先選擇share唔share(當然,本住大家互相學習嘅話,最好係可以無私分享啦!)
5) 像素無拘,但當然越清越好,因為upscale都係一門技術

e.g.

大家自行喺作品投票,一星期為限
咁樣有目標性啲,感覺又好玩啲,大家點睇
試過玩cyberpunk 但未係好整到

欄杆出晒事
其實colab交月費有無用?
https://youtu.be/vce3MOsLpsw

反而想知點做倒呢d效果?
就咁用img2img?
但我整嚟整去都好騎呢
AI d logic係咪有d問題
呢d我inpaint都改唔到
冇打nude佢都出,好恐怖
你要睇埋個checkpoint有冇18+
有18+ d checkpoint好敏感,幾個關鍵字就出
出圖應該會快啲,不過果條public link都應該會耐唔耐就time out咁
今日已玩爛三條link唔知咩事
想請教下爆咗ram d人話要set下面呢個應該去邊度set?
set pytorch_cuda_alloc_conf=max_split_size_mb:6144
我用cmd run咗係冇反應,係咪正常
正呀!
之前有巴打提到呢度有個暫時嘅解決方法

https://github.com/AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui/issues/8130

我係咪玩爛咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞