[ AI Art ] - stable diffusion 討論 分享 01

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
係咪有咩誤會,我唔係唔識prompt tits size,純粹講下係咪個個都鍾意爆乳咁解
唔係個個都鍾意爆乳,但人哋有自由做佢哋想做嘅嘢,如果你睇多啲個post,我哋有好多技巧嘅討論
無話冇討論技術嘢,亦都冇打算阻撓人哋post嘢嘅自由
發表下意見咁解,正如你所講,大家都有自由去發表
無爆乳
一拎野 手指就好易出事
同埋雨傘崩壞得好緊要,好易變型
同埋雨傘係頭後面穿過就對唔番個位
點解我AI唔識擔摭
要用咩prompt
想問Img2img 原圖淨色背景嘅可以點加番啲背景?
如果用webui default setting就算用同一樣prompt未必gen到一樣result,大家可以update下webui嘅pytorch同xformers,始終預設嘅比較舊,更新咗之後可能gen圖都會快啲

改之前記得back up venv folder同launch.py

第一步:
將launch.py以下第一個紅框文字改成 "pip install torch torchvision --extra-index-url https://download.pytorch.org/whl/cu118"
第二個紅框文字改成'xformers==0.0.17.dev484'

第二步:
之後再打開requirements_versions.txt將紅框改成accelerate==0.18.0

第三步:
係執行webui-user.bat之前確保venv folder已改名back up,當執行webui-user.bat後,程式會創建新嘅venv folder同自動download返venv folder裡面嘅檔案,完成後會係UI最底見到torch: 2.0.0+cu118同xformers: 0.0.17.dev484

reference:
https://pytorch.org/get-started/locally/
https://pypi.org/project/xformers/#history
https://pypi.org/project/accelerate/#history
而加C站D LORA開始轉晒做LYCORIS
逼人用返WebUI既屌
可能因為對得太多港女無波 要係度發洩下

試問又靚女又大波既有幾多個?

cat girl 就大把
inpaint 再用prompt 召喚
遮太大好難做得靚

著雨褸算啦
有邊個好得過webui?
想問下D圖成日眼崩壞係咪除咗放大就無解
用inpaint都搞唔掂,張張圖都係崩
試吓搵個extension叫LLUL, 局部latent upscale睇吓幫唔幫到手
即係人手油黑個背景?
可以調轉既
(RAIN:1.5),(RAINING:1.5),(in the rain:1.5),(torrential rain:1.5),( A GIRL hand holdING open umbrella), white umbrella,(rainy day:1.3),cloudy, rainwater,rainy, (wet clothes: 1.3), (wet LEG: 1.2)

負果邊
,poorly drawn face umbrella,mutated umbrella,

瘋狂抽卡。
仲要未見到有完美嘅圖。

成日都出雙刀流
如果原圖背景係純色(例如純黑純白)就唔可以咁做,要用到controlnet 幫手
超級有用thanks
我嘅可以,如果我用返全部一樣setting同埋一樣seed,圖就會一模一樣
I didn't aware the version info at the bottom... maybe I needs to update. thanks for the share!
雖然我唔係好明
但巴打你真係好有心研究
所以即係話如果我搵到前後側嘅圖的話,
我就可以trick個AI等佢以為係角色設定圖,
幫我自動填最右果格嘅衫

就即係果種設定圖LoRA嘅reverse 版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞