美劇集中討論區(72) Succession |Yellowjackets | Swarm | Dead Ringers

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
凌晨機搞唔掂坐過一次怕左落機嗰下成隻walking dead咁但酒店又未夠鐘check in,想瞓覺都冇位瞓

JAL/ANA好多都去羽田成田我覺得好遠,要搭多程長途車先出到去市區

我上次飛7點零機飛福岡都1點先出到機場但好過凌晨機

Barry我睇到s2定s3就停左搵日再開返先

細個唔識買左vcd黎睇,喺屋企睇嚇撚死永遠唔會忘記衣櫃入面個細路女嗰幕捉住另一個細路隻手撩佢頭上嘅槍傷
係 所以個ending 算唔錯,夠人性

Line of duty s3 原來仲有Lindsay, 好彩臨尾有Kate,不過好似神左d,咁都射中。Steven 玩左3季仲係衝動撚,s3都好緊張,不過Caddy 亂咁黎都得,好似有少少誇張,最終都係靠Hastings

S4 唔知掂唔掂,我麻麻地Thandiwe

絲打有冇睇過CB strike?好似好唔錯,諗住line of duty 之後開
宜家淨係睇緊daisy jones
但我都追唔到進度
勁奇怪 3/3/2/1集 咁出係咩玩法
睇到ep5
男女主都係強勢人
睇佢哋鬥咀幾搞笑

daisy:2個包加薯條
billy:我唔需要人哋幫我order
daisy:咁就好啦,因為我都冇嗌你個份
billy:….一樣呀唔該

同埋睇佢哋錄音都幾正
咁大件事竟然冇人講
唔講真係唔知連碌twitter都唔見有新聞講
我當時theory就係jackie s2會vs antler queen
月頭多假期又可能唔cut得住
睇左半季
twitter痴線婆killing machine同埋似將atlanta一集拍做一季
聽人講睇完ep6/7會mindblown

billie做得幾好好正
睇咗差唔多兩集 覺得節奏太慢
我都淨係試過一次就死咁
不過見好多人都鐘意搭red eye
雖然時間係好好用但落機之後就算去行街都覺得個人冇左靈魂

係呀 但慣左慢慢搭巴士去酒店門口落車算行李都廢事搬
同埋多數兩條友去 想揀啲機係有2連位
唔想有唔識既一齊坐會坐得自在啲 雖然只係幾粒鐘
(但又窮撚冇upgrade去business)
發覺jal ana去羽田正常時間啲機好多窗口位都係3連
但成田多數有2連位結果通常就屈服左成田

barry超好睇
以前啲恐怖片都幾經典 因為細個睇特別深刻
不過我以前最驚係港產恐怖片嚇到仆街
係連行過碟舖見到poster/隻碟封面都驚到避開行快兩步
故事暫時係幾單薄
睇個mood / 講stan culture如果有睇開atlanta應該易接受啲
同埋個主角肥妹好摟打啲人比佢殺鳩哂
me進度去到ep4
感覺ep3佢地相遇先開始有睇頭
終於有想繼續追之後會點發展既心情
daisy一開頭同billy啲互動好可愛
riley bb(雖然sam claflin真係老餅咗啲)
https://twitter.com/bigIttIeIies/status/1631691573363720192
https://twitter.com/daisyjonezs/status/1632422368223059968
相遇之後開始好睇
睇睇下好似睇真人真事咁
riley真係好charm
加埋daisy個格好正
有料自負之餘仲得閒發下神經
(但佢得自己一個有啲sad
sam真係好老
隊band其他人都啱嗰個年代
係佢爭啲
啲鬚
https://twitter.com/filmdaze/status/1637479281851785216?s=46&t=EaXYP3VO-WlHK70NtFChCQ

原來brain cox同 Jeremy strong現實都唔啱架
可以好快入戲
見renee share我都唔知
不如大家下次都試下nathan個套 the fielder method

https://twitter.com/reneerapp/status/1637520465999609858?s=46&t=EaXYP3VO-WlHK70NtFChCQ
綠色張相係上季果陣
brain cox成日隔空噴佢 話佢method acting好煩
希望唔係因為佢地不和到成件事提早完
去到第四集先覺得好睇d
咁容易殺人
係咪N記自家製
見外國好似好多人睇過小說
riley果隻自信任性charm係做咩都覺得佢好正
https://twitter.com/daisymissjones/status/1637680768846647296

我返去繼續快d追埋先
最近平時睇佢interview個樣又唔似咁老
但劇個look真係老坑好多咁仲想做後生浪子
真呀 ..riley睇睇下又後生返好屈
其他人正常唯獨是係佢

btw正常人睇到riley呢下互動係咪會戀愛了

同a24合拍
脫衣舞班女人無啦啦救左佢果度都幾好笑
同埋最撚正係搵michael jackson個女講果堆對白
但肥妹啲態度真係好抵屌
西口西面痴線婆周圍擊殺人 平時班twitter痴線婆真身係咪咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞