美劇集中討論區(72) Succession |Yellowjackets | Swarm | Dead Ringers

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
睇得咁快
暫時睇咗一集 個magic好鬼正
聽日繼續
終於有人講呢套
見呢度冇人提 搞到睇完幾集都唔敢講
不能只有我看到呢期最痴線佬既劇
如果對古裝聖杯線有興趣 等你睇埋ep4再講
就係題材啱先想開
老啦 有少少年紀嘅一瘦即刻老咗勁多
yj好彩停一個禮拜 抖下氣
啲劇多到
由s1 ff到今集終於成真
老hank會變成點
wtf
呢套writer又係alice birch
succession!
normal people!
仲有Jodie舊年拍個套the end we start from
要記住佢個名了
big big shoes
kendall
succession今集好多好笑對白

睇返先知原來佢寫1

荷里活嘅雲
噴出嚟個下忍唔到笑

Connor又失蹤一集

btw living+ 係咪即係amazon
我尋日開咗少少開頭嗰到真係沉咗落elly條船好有性格。
啱啱先返香港 睇得succession 同 barry都唔夠時間開新
我都睇緊 不過淨係睇左1集
女主角出家逃避全能AI
個幼稚園老師上身嗰時好creepy
Succession 睇到有少少一頭霧水唔知係咪因為我已經唔記得好多S1-S3既野
三兄妹性格、實力變得好快咁, 攪到捉摸唔到佢地D行為動機
Kendall 應該係最識做生意果個, 點解忽然傻仔咁款
Roman 我印象係顛喪, 今季我淨係見到佢裙腳一面
Shiv 呢兩集忽然神一般既存在
佢地不嬲都係咁可能係你唔記得
kendall諗頭多但理想化自我膨脹
roman由一開始就超級裙腳 最怕老豆
近呢集因為logan仲未recover到 更加意氣用事
shiv又係不嬲都玩both sides 保障自己利益睇著數野
覺得自己係最smart果個 但實際對比起兩兄弟 算清醒又真係佢
同意我都有少少甩甩地
打算由S1開始重新睇過
一路睇落去啲劇情唔係咁簡單
勁跳脫
原本以為女主角係聖杯修女後代其實要保護聖杯vs AI
但睇完ep4 what the fuck is happening
好唔好玩
重點都係追返最好睇果兩套進度先
唯一衰在濫係佬都上
但佢實在太喪好鐘意佢戀妹但又癲狗行為串柒柒

https://twitter.com/nayasrivera2/status/1649453477024747521
事後睇先知睇果陣get唔到
啲雲盡咗力
諗住kendall present會炒得勁甘 一路一路尷點知過到骨
connor結果都仲係咁低存在感 wedding都比logan ..突襲
諗起apple

https://twitter.com/chalett_Jo/status/1652708076791934976

有兩套florence pugh又係佢寫
唯一黑歷史係咪conversation with friends
睇dead ringers個有錢婆scene會有少少諗起succession
想睇succession班友玩佢地個綁架game

收集到double rachel fuck off

elliot成日baby sister真係少恐怖
最尾張gif

你追哂啦?
我睇到ep3 佢哋互換去party
點解beverly咁都肯
唔驚黑妹嬲咩 (雖然最後都冇)
現場認錯都幾尷
我research咗原來係書同電影改篇
但就劇透咗自己
啱啱睇哂sad咗+少痴線
想有S2this is a love story
elliot雖然係痴線婆但其實自己都係baby girl
https://twitter.com/themantletwins/status/1651617702572703745
[url]https://twitter.com/chalett_Jo/status/1652620129921007616
[/url]

因為B唔擅長party 應該諗住E會幫佢頂
唯一最怕係elliot暴走
黑妹越睇越唔鐘意佢
套戲原本都係出名同經典 但我都未睇過
直接睇左劇先 冇比較

finale劇透
wtf
呢套writer又係alice birch
succession!
normal people!
仲有Jodie舊年拍個套the end we start from
要記住佢個名了

https://twitter.com/chalett_Jo/status/1652708076791934976

有兩套florence pugh又係佢寫
唯一黑歷史係咪conversation with friends
睇dead ringers個有錢婆scene會有少少諗起succession
想睇succession班友玩佢地個綁架game

收集到double rachel fuck off

Ken 能力同ego成反比
Shiv 反而處理自己嘅grieve 得幾好,雖然我覺得partly 因為有Tom仲肯情緒support 佢,Roman 同Ken 都幾基本上冇

如果唔知真係以為佢係演員講對白完全冇違和感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞