美劇集中討論區(72) Succession |Yellowjackets | Swarm | Dead Ringers

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
daisy jones & the six 每個禮拜出3集
好耐無入黎
rain dogs幾好
Succession 我睇左喇 等緊新
唔捨得Poker Face
最尾嗰幾集都幾高汁
You part 2已經暴走咗
Btw 有冇睇過Caliphate,好小眾但個人覺得好好睇
仲要成套野都好真實,有新聞依據,好高汁
唔係
痴線
我尋日先睇完EP2
好睇
窮人版the last of us
究竟同老母同hehe係咩關係
認同
最尾呢集都好睇
走佬咗成季原來唔係尋仇
其實想問

點解美劇好多角色之間既對話都好deep

我同朋友之間都會講關於啲deep野
例如人生,道德,價值觀

但唔會好似歐美劇咁
喺街同一個三唔識七既人講啲deep野

其實係現實外國既溝通文化真係咁
定單純係對白

喺街同一個三唔識七既人講啲deep野 —-> “Hey , You know……”

成皮野係兩個人加埋咋JAL
原本諗住ANA但見JAL平左2k

真呀 ...但朝早未必早到起身結果舖頭夜晚又收得早
多謝溫馨提示要重點出擊
痴線真係bookmark到傻左
心諗 咦咁行街時間呢
暫時drama陣容最好睇果套一定係succession
下一套有佢級數唔知會係邊套
但hbo應該唔洗好耐又會跑套神劇出黎
練下膽睇睇下就慣假架啲恐怖野甚麼鬼也不怕
仲話fincher拍

開左poker face個故事敘述好正
好似C打話齋
Only Murders in the Building | Season 3 | Hulu
https://www.youtube.com/watch?v=zx9-y-U29OI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞