美劇集中討論區(72) Succession |Yellowjackets | Swarm | Dead Ringers

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Stephen Graham 都算出得唔少,當然多啲仲好啦

S6 Davidson 唔掂呀,完全唔似DCI, 做妹仔就似,選角好差。
S6都ok不過爛尾咯,點會係buckells, 用晒慢鏡點知最尾係Ian 真係屌一聲

Ryan 死得太快。希望有s7啦,完得唔係咁好。不過成個series d forensics 做得好好

Trigger point feedback 好似麻麻

Cb strike 睇左s1都ok,有the capture 女主,但可能岩岩睇完LOD,cb strike 變到好似好hea咁 睇下之後會唔唔好D

Yellowstone 好嗎?睇左陣lucky Hank 好似麻麻,又開緊Rabbit hole.
nat同lottie傾緊偈個時佢拎咗杯野飲出嚟
俾人屌佢沖錯咗
但我睇頭兩集
講sex野多
應唔應該睇落去?
我覺得 recast 實笑到仆街
succession同yj今集都未睇
JAL有凌晨機如果接受到就都好完美
如果日頭時間就好似羽田西啲遲機去早機返
成田好少少(但去市區又遠返)
多數可能上晝9點幾10點幾上機不過其實去到都冇左大半日

我都好夜訓又訓唔著
太遲出門就覺得輸咗時間好寶貴
係呀 要諗定target想買咩再重點出動
仲有barry finale都好期待4月開始重頭劇激戰
haha我都記得呢套!! 果陣同個fd入戲院睇 佢勁驚
一同fincher有關連既野都好易難產
凌晨機搞唔掂坐過一次怕左落機嗰下成隻walking dead咁但酒店又未夠鐘check in,想瞓覺都冇位瞓

JAL/ANA好多都去羽田成田我覺得好遠,要搭多程長途車先出到去市區

我上次飛7點零機飛福岡都1點先出到機場但好過凌晨機

Barry我睇到s2定s3就停左搵日再開返先

細個唔識買左vcd黎睇,喺屋企睇嚇撚死永遠唔會忘記衣櫃入面個細路女嗰幕捉住另一個細路隻手撩佢頭上嘅槍傷
我都淨係試過一次就死咁
不過見好多人都鐘意搭red eye
雖然時間係好好用但落機之後就算去行街都覺得個人冇左靈魂

係呀 但慣左慢慢搭巴士去酒店門口落車算行李都廢事搬
同埋多數兩條友去 想揀啲機係有2連位
唔想有唔識既一齊坐會坐得自在啲 雖然只係幾粒鐘
(但又窮撚冇upgrade去business)
發覺jal ana去羽田正常時間啲機好多窗口位都係3連
但成田多數有2連位結果通常就屈服左成田

barry超好睇
以前啲恐怖片都幾經典 因為細個睇特別深刻
不過我以前最驚係港產恐怖片嚇到仆街
係連行過碟舖見到poster/隻碟封面都驚到避開行快兩步
啲人覺得多左時間玩,但我覺得唔係攰到仆街好似通完頂咁
係呀攰到咩都冇興趣睇呀食呀,淨係想攤喺張床休息

我窮撚過c打,去日本都係坐廉航上次好少少坐HX返香港
如果坐3連位側邊唔識嘅,坐中間嗰個好撚慘
C打有冇試過獨遊日本?

我知呀因為嗰陣想睇其他劇就冇繼續睇Barry套劇最鍾意係黑幫光頭佬 好好笑

竟然?我反而係驚泰國嗰啲,最記得有套叫陰容院在,中學喺屋企樓下cd舖見到張poster隻女鬼勁心寒每次都好似c打咁避開唔望

red eye一落機果下成個乞衣咁
唉不過最近開始有啲後悔冇買早幾班機
坐埋邊會比佢迫住,咁寧靜揀走廊位除非佢成日出出入入
同埋食野果陣麻煩啲
冇呀sis有試過?
出面旅遊台見獨遊行程都幾爽 唯一係食野傾計一丁友可能悶啲
得閒可以追返就黎final season開始

我都知泰國果啲幾堅 但唔知點解反而少睇
港產片可能環境太貼地好撚驚
細個連睇回魂夜都會驚條公屋仲要同親戚住果度好似
每次細個去親親戚屋企一入大堂搭𨋢+走廊就好撚不安
真心唔好reboot 啦
本身hp fans對選角已經有情意結
reboot 再少改一定會仲差咗
嗰陣睇戲都覺得寫得太短,唯有自己腦補返內容
JK真係想玩成名作
咁Claudia 咪要俾人寫死
新一季唔通又加新人落去
佢間production company 利潤跌左7成
有冇人已經睇完beef
Yellowjackets
今集succession
Davidson行出黎個台型唔似dci,又冇Lindsay Denton嗰種霸氣,反而kate仲似dci

好似當時有人督過Ian?只係冇人信?太耐唔記得了不過幕手黑手我覺得係osborne

Ryan頂咗dot嗰caddy位黎做,繼續recruit人手滲透組織,應該s7就有嘢講下不過S7到依家都冇聲氣

見到其他查案劇採樣搜證,啲人掂完crime scene啲證物/條屍之後周圍摸接受唔到

Trigger point我都係睇咗兩三集後棄咗

cb strike類似美劇elementary咁查案推理劇?所以冇咁刺激?

Yellowstone頭3季幾正,第4-5季有啲拖,不過第5季未拍完,依家播到ep 8,但男主同幕後炒大鑊,唔知paramount會唔會再renew

我覺得Yellowstone外傳 1883幾好睇,得10集
1923啱啱睇完,節奏有啲慢

Rabbit hole好唔好睇?講諜戰應該幾刺激?
SUCC 3
disgusting brother

Nicholas Braun accused of multiple counts of sex with minors
https://www.reddit.com/r/SuccessionTV/comments/12h200v/designated_discussion_thread_nicholas_braun/
/succession 3 minor spoiler-y screencap/

連續睇咗兩套野有iconic shot
唔覺意碌Reddit劇透咗自己ep3
後悔了
睇新聞都會中伏
早睇早著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞