美劇集中討論區(72) Succession |Yellowjackets | Swarm | Dead Ringers

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
仲要話「我一早就知佢掂!」
假到
Succession真係越嚟越好睇
Shiv同Tom啲戲好到癲
Ken勁high仲以為會出事
好彩各方諗方法勸佢/diu9佢
先叫成功 總算team up都唔會差得過老豆

係最尾Shiv個個失落樣
同埋Roman係咁聽段片嘅錄音
唔係好明咩意思
Shiv係覺得自己暗地幫咗Ken冇人知?
Roman段片係邊到嚟?佢係咪覺得
自己炒咗個導演同Gerri就正如段片
老豆話佢信唔過 做唔到大事?
邊度有因為屌佢而令佢成功
更唔存在team up啦ma

你係邊個位覺得有任何一個人幫過佢
就算Mattson delete tweet已經post presentation
之前唔記得reddit定邊度有討論話
每次opening credits個last shot果下crop走
會令佢諗起成班roy kids比人問吊

好恐怖
但而家情緒最不穩真係roman,完全冇發洩出口
kendall都叫做見到遺囑有自己個名,知Logan曾經肯定過佢
shiv有tom同獨立空間grieve time
Dead Ringers

有冇食咩好野
雖然未睇哂ep5
見返laura lee果度都幾
佢行出黎又真係有個勢喺度
今季繼續都係young ver好睇過中女劇情
近呢兩集kendall好有s1最初既感覺
鰻魚飯三食,A5飛驒
仲有去咗間居酒屋都好正

我都食左間鰻魚飯勁好食
牛試左個ushigoro course又係好正原本諗食完再散嗌試下
以為個course細細件 點知食完好飽

連gerri都鬧走埋
好懷念佢地以前靜靜雞共同進退依家冇哂呢d場面

btw呢個scene係咪cut咗仲等緊佢返黎
https://twitter.com/thesucksessions/status/1653856190974115841
條片係Kendal send俾Roman,嗰幕睇佢表情變化我get到嘅意思係
1. 覺得條片好笑
2. 掛住Logan
3. 認同條片講嘅嘢
佢炒咗Joy同Gerri,驚會有後果係其中一個原因
但我覺得主因為佢本身會同Kendal一齊present, 但俾Shiv勸返落嚟,而家啲彩Kendal攞哂
而同時Kendal不斷undercut佢co-ceo嘅位置
(Kendal講咗兩次 I, ceo, 後來先補返'we')
係呀,但都係尋日先話renew,可能要睇吓外面反應
“He’s special and I know he’s special”
狗到
fucking hell
ending好撚sad
弱弱beverly睇到心痛

elliot同beverly好有chemistry

呢套剪接好smooth
有時投入到都唔覺係一人演2角
Rachel訪問話做完一個換衫立即演第2個
記哂啲對白
雖然有acting partner
但佢演第2次嘅時候節奏掌握好好
套嘢係幾好睇
不過唔熟啲政治/政府運作,唔知套嘢呢方面做得準唔準
作為普通觀眾睇覺得劇情幾有張力同緊湊
但套嘢節奏好快,唔熟啲架構部門/程序,一開頭有啲位跟唔上
幾襯但好嘈 兩個一定係咁講野
係, 一開始都唔係好跟到, 節奏快講野又快, 睇落左就OK

https://twitter.com/DanSpoko/status/1650616211040878592?s=20
呢個見到幾得意, 係a former US diplomat 講下個劇
過度膨脹又自爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞