美劇集中討論區(72) Succession |Yellowjackets | Swarm | Dead Ringers

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你咁講shareholders meeting嗰集仲似啦
in a sense, succession從來都係一套鬧劇嚟
爭產喎,根本係溏心風暴嚟
點解要咁做
如果整個真reboot
recast哂成班人都幾大膽
唔好毀壞我童年
Succession 不嬲都係喜劇
同LOTR有得揮
應該好過amazon 嘅
hbo又唔整原創嘢
今鋪真係read another book
Ken 話, just be water, my friend

呢套一直都俾人低估
每集都有高潮位
睇下女主點撚人/俾人撚
其他角色又點樣成長
巴打追得咁快依家應該睇完?覺得整體如何?
Stephen Graham出場時間好少,好多都係flashback

係呀嗰陣睇都估佢唔到條伏線埋咗咁耐Ryan 大個左好靚仔

S6完咗之後好似冇消息,所以唔知會唔會拍落去
因為LOD個編劇同Vicky Mcclure(Kate)拍緊trigger point s2

不過故事咁樣完都ok嘅,始終現實世界呢啲人不斷隻手遮天,好難贏到佢地

依家睇返Yellowstone s5睇完開cb strike觀望下
毁童年系列
諗起DC又reboot
WB揸一手好牌都唔知出
今次仲要搞埋HP
仲要睇埋佢會唔會政治正確而魔改人物設定

我覺得當初5同6應該好似7咁分part 1 part 2,因為好多細節喺電影入面冇講要睇返書先知原來係咁

其實咁多年之後覺得hp好適合拍劇,因為電影要就時長問題cut走好多細節,冇睇書嘅人特別睇電影第5-7集有啲吃力,但係又唔想有再一套毁童年回憶嘅戲/劇諗起Star Wars 7-9不能接受
等睇最後casting HP又可以再戰幾十年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞