[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

Amanda waller 就可以KEEP同一個演員
超人就唔得
The rock想要權啫,關Harry咩事

唔記得邊度聽過,當時Harry 合約仲有最後一次superman既演出,如果當時去左個客串,就會完合約bye bye

當時一直傳緊wb會轉黑超人,可能估wb唔會再續自己約
所以就冇去到shazam客串,想等機會拍mos2

搵唔番source,當我9up聽下算
12月
好過拍Space Jesus嘅
佢講嘅嘢次次都中呀
lynda carter
好撚搶口
Pin this
然後?
“I like Henry, I think he’s a great guy. I think he’s getting d**ked around by a lot of people, including the former regime at this company. But this Superman is not Henry, for a number of reasons," DC Studios co-CEO James Gunn said.
Ben affleck 傾緊做導演拍"The Brave And The Bold"
唔係佢演 唔睇
千祈唔好睇
我睇埋你哋嗰份
有班人可唔可以move on
loop嚟又loop去
咁james gunn都講咗話佢寫緊嘅超人劇本係偏後生
因為年齡不符所以今次唔cast henry
但都講到明以後唔係冇機會再合作
都俾足面啦仲想點
人地henry都move on咗去搞war hammer
black adam票房口碑都柒咗又怪得邊個
再講dc本身又唔係好好景
而家重新plan過啲嘢有幾奇
係咁唔睇好咪唔好留意囉
又要留意又要屌真係同某大導一樣咁煩
既然係想拍自己野 咁佢一開始就咪撚扮晒野咁話會聽fans講啦 再講佢唔係完全reboot個宇宙 有啲留得有啲又唔留得 做到咁好核突 佢全部recast晒仲好啦

你再compare下Henry 份聲明同條撚樣係twitter 講既野 Henry 好明顯係失望 你覺得佢仲會返黎比你班仆街玩?
未夠鐘move on過多幾年有戲上就會move on去屌套戲

咁撚大隻,仲點扮Billy Batson
Shazam竟然有得係大陸上,睇下表現如何
zack粉鍾意又好,唔鍾意又好
Snyderverse都已經完結
覺得Zack係世一咪煲多幾次Army of Dead囉

WB係上市公司,求既一係名,一係利
拍到Joker咁,WB 整個 elseworld 出黎都得
但個社群谷唔起票房,套戲又攞唔到獎
又要貴演員,又唔肯刷票房
唔付出淨係不斷要求

呢個世界又唔係得Zack有資格拍超級英雄片
至少係我眼中 TDK, Joker 隔離既CA2,IM1,Logan 都唔會差過MOS

講黎講去就 Henry 同 Henry
DC既故事無左 Henry 就一文不值?
漫畫使唔使跟埋 Henry 黎畫?
無漫畫既經典構圖有戲入面既畫面?

Zack粉對於James Gunn搵Tom King有咩評價呢?
揀Authority呢?
揀Woman of tomorrow 呢?
Mangold有興趣拍Swamp thing呢?
綠燈翻生?

對於James Gunn既 DCU
我就兩個字:觀望
2025有撚排
幾廿蚊張飛,唔好睇就睇一次,好睇就睇多幾次

覺得Zack係世一咪煲多幾次Army of Dead囉,佢全權話哂事
有鬼神都上到,唔明
咁唔只zack粉嬲飛起Henry嘅。。。
呢個局面係WB搞出黎
比fans啲訊息又極度混亂又拖泥帶水搞到分裂咗d fans

條片叫做比以往發言清晰咗好多
唔留佢唔緊要
而家reboot嗰套超人拍得好好睇睇咪大家都開心
時間線:
DC Walter hamada 有自己 planning
The Rock 想Black Adam引入Henry Superman
DC Walter hamada 拒絕
The Rock 越過 DC 搵 WB studio 講數
WB 應承,打亂曬DC planning

DC 成立獨立Studio
James Gunn成為新Studio CEO
宣布唔會請Henry 做Superman

成件事點解會係 James Gunn 受罪?

更何況,任何角度上清走呢班唔聽話棋子都係有利DC。
得罪講句,如果佢哋有留意英雄影視幕後就知只係個Writers Room已經豪華過DCEU時期萬鳩幾倍

GOTG/TSS/PEACEMAKER(James Gunn)
Daredevil(Drew Goddard)
The Flash(Christina Hodson)
HBO watchmen(Christal Henry)
Doom Patrol(Jeremy Carver)
Moon Knight/The Umbrella Academy(Jeremy Slater)
WandaVision(Tom King)

近年各方面最Top都有代表,不過唔緊要啦,無用Henry就係死罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞