[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我覺得佢有機會做Hal Jordan
星爵做
Tom king 直接入埋dcu writer room
仲有hbo watchmen 個Christal Henry
所以Zack Snyder設定下得Dick 同Carrie不過都被fans鬧
James gunn 從來無請過henry,所以無炒過佢
咁咪即係行返Zack 條路
食屎啦
仲以為有啲咩大諗頭
Matt 推初期batman
James gunn 推中期batman
Matt 嗰班最多出dick /jason
要等佢出Damian分分鐘十幾年

果然兩邊有com過
依家最大嘅疑惑就係DCU個整體風格會係點
每一套電影/劇睇落去都各有特色
但最驚mix埋做一套Justice League 會變四不像
Day1殺死dick
老年Batman 無問題
ironman thor captain三個都唔同風格,avg一樣大收,呢d睇marketing多
本Supergirl Woman of Tomorrow
Amazon賣到斷貨
已死universe 當然無問題啊

想佢做
本身都咁好賣 定尋晚公佈左之後即刻咁好賣
拍到落去justice league 先算啦陣間蝕錢又reboot
Shazam唔reboot但又唔要Black Adam 即係點
Black Adam 唔收得又反晒面咁
Aquaman同Shazam票房成績咁好 緊係留佢地
應該有考慮埋片酬成本
分分鐘係得Batman掂 主力搞bat family算
唔緊要 本身Shazam 同Black Adam都唔connect 咁
咁就睇下咩風格啦 陣間賤根寫左個歡樂版batman 又會搞爛gag咁 寫到成個starlord ironman咁咪等收皮囉
點解會覺得shazam係safe,套電影3月上,完全冇宣傳活動,剩係放左兩套trailer就算,相比flash,遲過佢上映,d高層不斷吹奏,trailer仲要係superbowl放
Zachary Levi 同co CEO Peter去完旅行 緊係safe
低俗爛gag版Batman
重回joel schumacher年代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞