[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
呢個TWITTER應該唔係官方
係周邊資訊不過有認證
但條片如果唔係佢自己搵其他片砌出黎既話咁代表左4月28開始個EVENT可能有WB,DC認證
呢個時間FLASH未上
EZRA應該唔可以做任何非官方嘅宣傳活動
但條片有佢把聲

比個bvs 導剪都好
BARRY救世果幕根本係應該要喺戲院睇
https://www.youtube.com/watch?v=6Rqj4e1hAjY&ab_channel=Im_goodnote
頂 Twitter 非官方account都可以有認證
香港都有份得唔得
香港華納發行電影都收左檔
休斯點睇?
占根確認導演超人,source:佢ig
好中意上集shazam, 今集都會去睇,但暫時好似0討論度
James Gunn推DCU得個鬧字 執導Superman無討論度 Shazam無人理

一提Zack Snyder 又炒熱
上集係幾有新意,最後估唔到直接行Shazam Family
但咁樣會變到好難寫落去 6個咁勁嘅superhero 成隊JL咁勁 究竟有乜會搞唔掂
今集睇d review 好似炒炒地車
唔掂喎呢條友

上次公佈 chapter 1 條 list
BA 有3,4套一句唔識就帶過
仲要好proud of自己無知

唔覺佢有幾愛
唔搵錢就真
套套都屌,邊有片商會俾錢
由於當年「DC漫畫」仍未被華納兄弟納入麾下,因此《蝙蝠俠》電視劇發行權是由「20世紀福斯」奪標,也從而獲得了「蝙蝠俠」形象在小螢幕中的使用權。要注意,這個版權的癥結點僅止於「蝙蝠俠」形象的使用權,布魯斯韋恩 (Bruce Wayne) 等其他旁枝末節不在此限。更多細節可以閱讀這篇。

這也是為什麼,我們從未在近代的任何電視作品裡,見到這位高譚市的守護者。就算是福斯電視播出的《萬惡高譚市》(Gotham) 影集,由於福斯並非製作方,你就是永遠等不到蝙蝠俠的照明燈,在這個宇宙的夜晚被詹姆斯高登 (James Gordon) 開啟。

直到今天,迪士尼將20世紀福斯納入旗下,也默默將蝙蝠俠的小螢幕版權,連帶丟進米老鼠之家的某個角落。
咁姐係代表企鵝劇唔可以有batman
講起漫畫
dc universe infinite仲限緊地區
隔離marvel unlimited 到到都用到咁滯
沙贊連公海po都無
睇外國既 box office projection
票房有機會差過Black Adam
本身隻英都二線,故事又兒童向,仲要無星
跟住擺明同dc 主線無關,點引人
仲要比一大舊錢去請黑人 Snow White 去拍
之前套westside story 都已經證明左條女係票房毒藥,又收得貴又冇 star power 吸引人入埸睇
真係掋L死
dc算俾面架啦,今次有人客串出埋樣
郁鳩完henry之後我決定全部都等HBO算
本身DC 上乜鳩我都會第一日衝去睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞