[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Super算唔算?黑色喜劇但個ending黑到爆
有拍=/=有得出

原來Henry係有去客串Shazam1 但被濱田ban左
佢d戲好難唔玩膠你期待一個會講鹹濕爛gag 成套戲又無乜打擊感既superman電影啦
到時超人又玩下紅色底褲爛gag
其實想講好耐,不過肯定俾人屌

AVG除左時勢外
本身有好多細位優勝
求其up啲

第一係戰力平衡
就算 Thor 同 CA 一個神一個人
打起上黎都唔會一面倒

唔會出現全部member都唔夠其中一個打
戰力相差太遠就會令只鍾意一個hero既fans失望,覺得自己偶像係大配角
個fan base就愈縮愈細

第二係boss既選擇
AVG 既 loki 唔係Thanos主力
輸都唔會影響對Thanos既感覺
而且已經出過場,又係神話中家傳戶曉既角色,觀眾好容易有代入感

荒原狼突然出黎
短時間內大量塞資訊入觀眾個腦
一般觀眾根本處理唔切佢既資料
戰鬥力係幾高?仲有背景目標等等

WB趕進度仆街就係共識
不過除此之外
如果JL戰力微調
劇情接住BVS由Lex做大佬
相信街外觀眾會易接收好多
WB仆街之餘
ZSJL都有自身未解決既問題

其實依家m記都係犯緊呢個錯誤
戰力嚴重失衡
Antman太早打敗康令到康downgrade哂
我諗佢既意思係點都會拍左無頭版先

搵到真身就換真身條片
上頭ban就繼續用無頭版
你當ZSJL係Superman三部曲個觀感會好d,基本上ZSJL所有角色都係服務Superman嘅劇情
大到
佢係點都要屌濱田先,唔好介意
當日shazam1低budget片
好似ba咁要25萬美金
拍幾秒henry出一野正路都ban啦

又話Shazam係比小朋友睇,咁淫邪嘅
濱田唔抵屌?
桑德柏格透露,神力女超人的戲份從一開始就寫在劇本裡,並不是後來被華納兄弟要求安插,但華納決定提前釋出客串畫面,他是後來看到新聞才知道的:「我很驚訝(笑),我剛跑完宣傳行程就收到私訊問說:『為什麼你們要劇透神力女超人?而我就想說:『妳到底在說什麼啊?』我是真的不知情。但華納他們有因為沒告知我而向我道歉。」

我又諗起達叔一出場比人一斧頭斬爆個頭
G cup
呢套唔計dceu la無法超越
桑德柏格在推特上寫道:「在爛番茄網站上,我剛因為同一部片而得到了我最低的影評分數和我最高的觀眾分數。我沒有期待我會得到和第一集相同的影評分數,但我還是對此有些驚訝,因為我覺得這集是部好作品,不過我只能認了。」桑德柏格接著透露,他暫時不會想再拍超級英雄電影:「正如我一直提過的,我現在非常渴望重回恐怖片類型的領域(並嘗試一些新事物)。在拍了六年的兩集 《沙贊!》之後,我肯定暫時對超級英雄是沒興趣了。」

桑德柏格繼續解釋:「必須申明,我對於製作《沙贊!》電影沒有半點後悔,我從中學到很多東西,並有幸和著實非常傑出的一群人一起共事,我將永遠感謝能有機會執導這兩部片!製作這兩部片是極具挑戰性、但寶貴萬分的經驗。我真的很期待的一件事就是脫離網路上的超級英雄議論,關於這個話題的很多討論帶給我很大壓力,不再去思考它會讓我比較舒坦。 」
睇黎唔會過渡去chapter 1
正常都唔會
二線英,又唔係賣座,啲小朋友全部大晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞