[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
成功左你又唔會知啫
一般差都唔會講出黎

換導演先係大忌
JL, DS2 都係咁炒
Solo
Thor4 bp2呢兩套都有大規模重拍
bp2 死左主角點拍都死

至於Thor4
Watiti 拍戲本質就係咁

不過 Thor3 有 Loki 同 Hulk 支撐劇情厚度
但 Thor4 Natalie Portman 無火花,只能夠瘋狂重用 Thor3 冷笑話充撐
Thor4 擺明係 Watiti 交行貨既作品
條友做演員客串TSS個一分鐘仲感動過 Thor 船上面個10分鐘互flirt

呢兩套補拍前都唔見得會更好
因為成套戲架構根本無改過
補習都係啲拍拖片段
你覺得無左就會救到套戲?

反而DS2流出既劇本同美術都同成品完全唔同
唔換導演起碼有兩個保證
match返上集氣氛
Scarlett Witch 唔係final boss,跛住咁追人

起碼入場3次支持David
DC 總裁岡恩牽線促成《自殺突擊隊》首集正宗導演版問世!大衛阿耶預告:好事要發生了

《查克史奈德之正義聯盟》(Zack Snyder's Justice League)成功被影迷請願成真,許多人也希望大衛阿耶(David Ayer)執導的第一部《自殺突擊隊》(Suicide Squad)也能獲得華納兄弟影業相同的待遇,還慘遭片廠高層干涉刪改內容的本片一個遲來的正義。

就跟許多替《自殺突擊隊》感到遺憾的觀眾一樣,阿耶本人一直也很想取得華納兄弟的同意繼續完成「原始剪輯版」的後製,平時更常會貼出《自殺突擊隊》的幕後側拍照,與粉絲分享他對於爭取「Ayer Cut」不懈的熱情,而據阿耶最近的說法,Ayer Cut 似乎愈來愈有可能實現了。

阿耶日前分享一位網友轉載他限動裡《自殺突擊隊》劇照的貼文,並告訴該位網友別覺得 Ayer Cut 問世機率很渺茫:「我不久前和岡恩聊過了,要有耐心。在回頭審視過去的作品(意指 Ayer Cut)前,他有權先為他的新宇宙奠好基礎。打起精神來,好事要近了。」

James Gunn又贏
贏左d咩只係證明佢係twitter 只係9up囉
呢頭又話永遠唔想做dc head 見有人幫手就話ok
成功將一件你哋班zack撚用幾星期塑造佢係大話精形象完全扭轉,你哋幾多萬個人推都唔及佢一個tweets影響力。
扭轉咗啲乜
信嘅人繼續信 唔信嘅人繼續唔信 兩邊都係圍爐

CEO去宣傳GOTG算吧啦 Superman? 有錢拍先算啦
咁叫扭轉唔信既咪又係繼續屌佢 外人睇佢只係繼續係twitter同人開火
1.
老細搵你做CEO
但間野啲行政&宣傳出名煩
明哲保身公開拒絕
新offer淨做creative side
工作量減半,但人工照𢭃
咁爽皮,唔做?

2.
老細搵你接上手啲手尾
明哲保身拒絕
搵另一單黎做

之後老細cut舊project
重新起頭做
唔使執上手啲屎,去馬

職場野真係咁難明???
無唔明 商業上黎講reboot係合理做法
但無必要咁玩henry
都係個句

你覺得換哂3巨頭
咁多錢既決定
係咪半個CEO可以揸到主意?

大舊石搵邊個人傾
令到 Henry 可以係BA出場?

呢個人可以一句令 Henry 出場
睇完BA票房
會唔會一句令 Henry 以後無得出場?
Henry係真超人
拎左一百萬出尼救災
玩少啲Twitter 出少句聲好過啦
依家咪就係話佢老細用ba票房黎定dceu生死好on9囉 ba只係二線角色 Henry 出場連20秒都無
同埋我上面都講啦 按返同樣logic 如果flash票房高 係咪就應該keep返dceu?
其實ZSJL已經last chance 左
BA只係額外機會

用BA做指標當然唔合理啦
不過WB就係搏下Henry
係咪不合理到可以令化腐朽為神奇

合理結果維持合理既商業決定>>>reboot

至於WB想要幾唔合理既結果?

你想像下
如果 RDJ 係Antman 3
復出演20秒 Ironman
你身邊會有幾多marvel fans會衝去睇
大約就係咁既效果
咁點解唔睇埋the flash成績先決定?
呢套d cast點都吸引過ba 有ww 有ben(傳聞有埋Henry)
鬧交先有人講野

反而Joker2同Penguin開拍有劇照流出就無人討論
Dc post就係係咁loop呢啲
WB無耐性

不過the flash「理論上」個尾要show埋reboot 定唔reboot, 點reboot法
所以唔可能等埋先決定
仲係啲好開頭既野,好難comment

Joker係街可以係breakout, 可以係幻想

另外有傳 Lady gaga係病人唔係醫生
我就唔太信
最多係醫醫下痴左線入埋去坐
有Joker 幫
Penguin係咪話劇情係直接接電影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞