[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

呢個導演係幾正
Shazam 票房賺錢
好想佢過渡到
不過班細路大得太快
其實係拖得耐啦
隔左4年幾,Tom Holland 兩年一套
眾所周知,強森去年力邀亨利卡維爾(Henry Cavill)回歸《黑亞當》(Black Adam)片尾客串再扮「超人」,更計劃要與卡維爾在更多續集上演對手戲,但《黑亞當》上映後口碑不理想、票房低於預期,隨後新上任的 DC 影業總裁-詹姆士岡恩(James Gunn)與彼得薩福蘭(Peter Safran)對這些角色也另有不同的重開機構想,這使得卡維爾不僅又得忍痛再次「卸任」超人,連強森也沒得再拍《黑亞當》續集。

而被問到對於自己好不容易一手促成的「卡維爾回歸」中途破局有何感想時,強森則以簡單的比喻作為回應:「這就好比你擁有一支職業足球隊,你的四分衛和總教練都贏得了冠軍,但這時有個新老闆進來,而這個新老闆說:『這不是我想要的教練,這不是我想要的四分衛,我要的是一批新人。』」

強森接著則被問到,之後還有沒有想接演其他超級英雄角色,而他僅表示:「先不用了哈哈,我現在沒什麼興趣(笑)。」
呢度都大把劇透
Shazam flash就咁講出黎睇邊度邊度有咩有咩
好多人根本唔想睇套戲,淨係想睇Easter egg之後叫Restore Synderverse
老實 真係對套戲興趣不大
自從講左話會reboot 後真係對dc已經無乜興趣咁滯 幾日後shazam上都唔係好想睇
James gunn好波
明知Reboot已經唔知為左乜要去睇
真係唔明點解唔上晒之後先谷套flash point
真係除左間諜之外應該真係弱智
另外講返Shazam,套野上集最大問題係套野入面Shazam同Billy完全拍到好似兩個人咁,完全唔覺得係Billy變左身做Shazam咁,兩個角色好似連唔到戲咁,Billy演到勁cool勁chor,Shazam就演到勁低能傻仔咁。好似變左身就人格分裂咁....都唔知演員定劇本問題
你地自己唔想睇 所以就直接寫晒劇透出黎
未變身前似大人嘅細路 變左身就係似細路嘅大人
正正就係呢個感覺,搞到好怪
華納自己都劇透啦 次次試映完都有劇情流出
岩呀 就係搞到周圍都透
連呢度都唔加密直接貼
幾時 如果你話Shazam 有WW就係官方嘅宣傳黎
black adam已經證明左cameo完全幫唔到票房,nwh都證明到trailer保密係可以製造驚喜,DC就反其道而行
講得好好。呢個問題真係好大。
今集睇trailer 都係
Billy 扮成熟
Shazam 扮低b
咩事
Cameo幫唔到
咁保密亦唔見得幫到

就算保到
依家internet時代
上完第一日全世界咩彩蛋都通哂天啦

再講nwh
先唔講nwh啲片場流出一早通哂天
nwh係成個act 3都係3代同堂
根本唔係客串既程度

m記個隻唔係cameo保密
係cameo欺詐
DS2吹到Tom cruise 做ironman
結果流料,光明會仲要被秒殺

毒魔血戰大屠殺仲離譜
trailer加張海報扮mcu同一個宇宙
結果正片根本無呢幕
雖然我覺得nwh拍得好差 但佢個marketing 真係好勁好心wb學下人啦 下下玩自爆
喂 Tom cruises 係啲諗多左姐
Venom 就Sony自己攞嚟衰

Lady gaga
有佢基本座底有最佳歌曲提名
其實真係會有人為Cameo入場睇咩偽名題嚟
張卡好唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞