[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
講到尾都係錢字

留The batman所以要拍中年batman真係唔知點咁

如果Batman佢拍到God of War個種父子情又唔錯既
講真,佢一講要拍埋damian我即刻驚咗一驚先,之前啲animated movies真係搞到我冇晒期望值
似攞Batman and Son做底
一線youtuber保持觀望至樂觀

我唔知bot撚睇開咩youtuber係屌呢個ch.1
但咁樣聽落吸引過之前嗰plan 就咁拍宇宙啲嘢同Captain Marvel好似
佢咁拍怕係似隻戒指都唔撚駛用到啫
咁未必唔work嘅,The Dark Knight就係成功例子
條撚樣戀童架嘛

嗱,先唔討論佢有冇能力,剩係人品果方面,條友係十分低劣,仲未計佢戀童
原GL劇太分散,好似出幾個GL唔同時期咁拍
上面堆嘢Cancel完james gunn一次唔會再有用㗎啦
佢地可以繼續ff
說話唔係咁講,Ezra Miller已經係人辦,如果被人捉果個係占根,DC保唔保佢? 十年計劃喎,無咗佢,邊個接?

DC 最早有個人電影角色:
Batman 1966
Superman 1978
Swamp Thing 1982
Supergirl 1984
電影比較擔心The Authority拍爛
好難想像佢地真人化
講開Ezra Miller,呢個邪教教主又係地雷嚟,仲繼續保佢留低,唔知幾時又爆

https://www.youtube.com/watch?v=-HcZrioDR1Y
我覺得拍出嚟會被人話抄隔離Eternals
你知唔知自己講乜撚嘢?authority 抄Eternals?
個style差好遠喎
完左套戲就會放棄佢
街外人邊知咁多,Marvel飲咗頭啖湯、先入為主,見你一隊五顏六色用唔同超能力、又加埋LGBTQ

我仲記得當初睇JL,deathstroke一出場好多人話係Deadpool
講真,到今時今日仲有好多人唔睇美漫,乜嘢DC、Marvel、黑馬d角色,佢地全部唔識分,佢地剩係想入場睇超級英雄打怪獸,Marvel個勢炒起咗佢地咪跟風入場睇到洗晒腦,而家你DC想拍差唔多類型嘅嘢實有人話你地抄,你知起源緊係無嘢,問題係好多人唔知

不過呢個問題首先要引到人入場再講,無人睇、無討論慘過被人鬧
有咩問題?
睇得電影真係有幾多個係漫畫黨先得架
又有幾多個真係會Google 美漫啲野?
無期望,如果要換人應該有新Flash出場,嚟緊果套獨立電影仲係佢一個人做晒三個Flash,咁reboot完應該都係佢架啦
咁係你睇唔到有幾多人話好期待佢個plan拍出嚟嘅成品姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞