[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
因為shazam 1收得好係細路仔市場好受歡迎
當年仲少資源仲少宣傳仲霉 但就成功咗
所以咪safe 今次想繼續以小搏大掛
講到尾都係睇賺唔賺到錢
如果black adam賺到錢佢地都會keep
有冇人覺得James Gunn適合專注做導演多過做整個project嘅統籌
覺得佢係有才華 , 但口味偏小眾一d , 未能局全大局
點reboot都唔會搵Henry 返黎
佢好執着係啲二三線角色到
不過又咁講 新superman佢自己寫翻 應該都ok嘅
本身dc就係小眾
又公道咁講 華納自己搞到變少眾
我覺得最重要係現時dcu 個writers room班底係勁

絕對可以James跟寫咗個大綱出嚟,然之後直接比佢哋fine tune
多謝某導演
係 唔否認佢拍戲係掂 但佢公佈果set戲 完全唔吸引
講緊我由細個睇dc大都唔覺得吸引 更加唔使講路人咩反應
Fun fact :James Gunn 用一班漫畫三流角色拎到接近mos bvs 成績
咁個下本身有marvel之前嘅底嘅又
GOTG 個時MCU都行左6年
真心覺得唔會keep,佢兩個提都冇提過,都係記者問先講下
Batman Superman 有幾十年底
好似話the rock唔肯去客串shazam2,
又係一個炒得既理由
rock太大貪,蝕本仲要求多多
呢度嗰啲人唔鍾意Shazam

Shazam同aquaman導演都係Conjuring系,應該DC WB廢事得罪佢地先唔cut住
Rock以為自己係史泰龍,生力啤級數,真係諗多左,cut佢啱ga la
James Gunn好似係Marvel係睇宇宙線

套black adam 又話籌備好耐又盛 吹太大
宣傳圖姐我唔信佢會玩New52
好嚇人架嘛
成個宇宙線就係佢創立
同樣 Henry唔肯客串Shazam
分分鐘 James Gunn peacemaker 都有搵佢,佢都唔肯
見到你真心慘 撐占根撐到係到自言自語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞