[DC綜合#19] Welcome to James Gunn討論區

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
期待佢拍番恐怖片
票房收皮 按wb睇成績食飯應該唔會搞續集
呢套戲其實都證明左James gunn堆二三線dcu電影好難成功 Shazam都叫出過第一集 口碑又唔錯 但黎到第二集票房都仲係好差

James Gun憑咩覺得佢果堆咩authority blue beetle 會收得
反占根冇所謂,但都要攞出啲理據,用shazam呢套占根完全冇involvement既戲黎話占根啲角色唔得gotg3出左炒左先屌都未遲啦
再者ch1已經公佈左superman, batman, ww劇, gl劇,仲唔夠多一線角色?
利申,議事論事,非占根fans
唔係話佢有冇involve問題 係角色人氣問題 dc本身個名都臭 你仲推d 23線角電影 觀眾會唔會有興趣想睇?
我怕埋單仲差撚過上集
個D“二線”好似全部劇黎柒又有幾大影響
占根親自編導超人,dcu第一套電影,超人明顯係top priority,點解會覺得佢推23線電影,咁係咪要超人直落123,batman 123先合理中間唔可以有其他角色
依家公部電影係得超人Batman super girl
仲唔夠一線
係有機會炒都係Swamp Thing

the authority 我覺得有機炒,因為homelander做得太好,好難超越到
WW劇係無WW
肯定會有cameo啦,2025三巨頭點都cast好曬
關炒車機會咩事
我真心覺得呢套堅係難拍到好睇
Blue beetle 係 Hamada 開拍

James Gunn 上任前已經拍好
依家只係俾佢入埋DCU
唔使做孤兒仔

不過都希望可以有個 after credit 同 booster gold 連動
MCU 三巨頭本身都唔係一線頭
Marvel 三巨頭本身係 蜘蛛俠,X-men, F4

講到尾,套戲拍成點先係重點
如果係James Gunn拍又有啲加成既
佢拍群體真係有一手
拍既GOTG,TSS 都有保證
寫既Dawn of the dead都係一班人
牌面上似daredevil 個showrunner 搞
佢套superman 係唔衰得 一拍衰後面就仆街
個人完全唔睇好佢套superman 佢咁多套superhero 電影既style 都係完全唔夾superman
一炒就變Tom Cruise套mummy
少少覺得佢搵唔到人導superman焗住要自己導 之前又話麻麻地大路角色
同意冇乜名氣果d導演驚冇經驗,出名果d人地又唔想冒住比fans屌既風險接你,又要趕2025上,焗住要自己導
出名果d大導佢根本叫唔郁啦 肥ben都唔會想俾佢點 話晒都有座oscar
大導演都唔拍英雄片啦,唔計Batman,咁都有得入佢數
認真,都似炒多,咁撚急希望其他戲扶得住個brand
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞