移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
bc咪唔使錢 咁啲人認同無交稅無貢獻住就唔好用人免費醫療有乜問題 留學生嗰啲一樣要交nhs 又唔係得bno先針對要交錢

唔通做大種乞兒咁去到乜都包就叫好
真係乜都包就比啲仆街玩到爛 好似之前嗰個落去香港生仔 又唔做產前檢查 乜問題都齊晒
生完就走 唔交公立醫院條數咁就叫好
香港人去subway都this this this工條毛具咩
有啲移民撚好鬼賤,香港衰即刻落井下石
明嘅,上得賭檯緊係想自己贏大錢
講到移咗民就無得回流咁
咁你發燒都要去急症室預咗有排等啦
輪候時間一定唔會衰過香港
真係嚴重即日都有人睇
癲夠未?明白要講到有咁extreme得咁extreme去出你心目中個picture…

不嬲就respect 大家有大家生活 大家唔同「個人成長」模式 冇對錯

但你硬係每樣野,唔啱心水嘅就係咁老閪咁鋤…..啱心水就係撚咁奶….. 太多太多自人為是了….
That’s why移民撚日日想香港收皮,明明佢老豆老母/朋友都喺香港

但佢地見到香港有壞消息就會扯旗,係咁問你做乜唔移民幾時移民乜乜柒柒,佢地不斷叫身邊啲人移民其實都係驚柒想搵人陪,諗住到時伏撚左都有人一齊受,個情況就好似中學雞做衰嘢走堂去網吧打機死都要搵人陪佢去咁
就算留港都係做份閪工,都係無錢back up,但如果你話係外國打工定香港打工,我會選擇外國,相對香港啲支那文化,自己人都會歧視自己人,批鬥都成日見到。

所以,既然兩邊都係咁閪,不如去外國闖一闖,有機會改變自己個價值觀。香港啲價值觀開始閪。
同未喺外國住過嘅人講呢啲
有時真係對牛彈琴
張柏芝士腸

1 年前
封鎖時暱稱:孽瘤瘤粉
封鎖原因:#3 https://lih.kg/hyJfzT

又係你條on9 仔
2023年 仲有人覺得民主自由能醫百病

由其是有埋social media 跟本弱智當道
不過企係弱智果邊的確係可以好開心
以坊間流傳嘅數據
二座英國嘅可能有3/40 萬
個機會率比起患有精神病嘅調低幾百倍
唔入場睇 香港唔睇得咩
佢放埋歌劇一齊講
就係想講現場啦
佢list out呢堆野 係因為大家係香港都struggle緊 大家想解決 但要解決唔係就咁肉身翻牆就完成 咁嘅意思………
睇嚟呢位師兄唔明白自由係點解
西方國家所講嘅自由
就係你可以做你鍾意做嘅嘢,冇人理你
當然犯法嘢除外
屋企人唔洗我比家用先儲到
無理想被圈養係開心既, 張開口有得食, 仲追求咩
你講緊自己
當然係睇個人
但物競天擇適者生存
人類能夠主宰呢個世界就係佢嘅適應能力特別強
記住生物係求生唔係求死
篇文都講明樓換樓 又唔係身無分文
如果個後生仔上網睇完一篇文就覺得可以身無分文去英國嘆世界 基本判斷力都無 咁個後生仔有問題多啲 唔係比佢害死都遲早比其他人害死
問題係 大家都經歷過u grad
你叫個u grad係香港一開波做Waiter FT起家
佢屌7你都似 讀咁多年書….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞