移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
我係美國做野,啲人唔介意你口音,大家返工做野 communicate 度,deliver 度就得

紅州鄉下地方除外
IT 大撚把印度人,好心你唔好咁井底以為香港人好撚叻
就係有條友做ap2 扮移民
一日一篇success
去咗三個月已經做番香港個位既人飄過
外國it呢年個市係差咗
幾偉大呀,一次過幫子子孫孫揀好哂,世世代代做中國人為國効力!
呢個係觀點與角度問題
因為當一個人知道香港嘅未來係70年前已經成書
懷着好心叫人離開
唔相信嘅人,當然當佢神棍一樣看待
講個故仔,跟住本書一路發展
好心人再次提醒大家
但一個裝睡嘅人,又點叫得醒?
久而久之俾人覺得偽善
廿幾年前我讀幼稚園小學個陣好多同學都係去英國寄宿學校架啦 個時97前好多人趕住走, 父母留係學校搵錢比個小朋友使

我又唔覺得佢地有幾唔負責任 佢地比左最好既選擇比佢地小朋友
唔負責任既我覺得反而係個班無能力又移民既父母 攪到個小朋友去垃圾公立學校比人欺凌
it呢行咁大都係睇你做乜 好少聽programmer developer個啲搵唔到食
條友傻撚咗
你同支那人啲思維一樣,你返上去住好過留係香港
我都驚做開data analyst 搵唔到食
之前都有回覆過,關於民主自由用住喺邊?
民主自由係俾個機會同埋一條路你去解決問題
問題解唔解決到係未知數
但第一道閘已經開咗就睇各人造化

極權專制係唔會有度門俾你
你見到嘅係一面牆
後年去成百萬軍隊
無得講架, 自己煮已經限制左煮既款式同埋又要煮又要洗.
簡簡單單自己煮香港咪仲易食材又新鮮. 買外國野又勁多選擇.

好似之前個Post講英國天氣, 都會有人話其實唔係戶外英國天氣都好好.
屌. 唔係戶外就已經係大問題, 一野忽略就自high. 而家係維持到香港咁先好, 維持唔到咪唔好, 唔係搬龍門到太空.

講住又係, 搬去山卡拉到到都平, 遠離倫敦根本同去中山汕尾無分別, 平有撚用咩, 大陸人係鄉下夠輕鬆生活但要入番城市搏就難好多. hea多幾年又一世人等重刷.
荃灣聖芳濟中學早會播國歌 有學生不以為然被校方指「不尊重學校」及「違反國安法」 停課三天及即時離開學校
要咁講 留係香港書都無得讀喎
都唔知乜野叫唱衰香港水人移民
如果你真心覺得而家香港無問題,點講都唔會走架啦
你講英文唔夠「標準」
即係代表你識多過一種語言囉
如果佢笑你口音 你應該問佢識唔識中文

喺倫敦屌你唔識英文個啲人
本身都係啲冇咩文化嘅外來移民

千祈唔好介懷
你癲夠未?而家係講事實,你做人唔好咁撚二元啦
其實去外國都可以去餐廳嘅,係冇得好似香港咁餐餐都出去食姐
但如果真係自己完全煮唔到,咁都真係唔建議離開香港
時事台

: 香港供樓地獄搵工地獄!

琴日27歲算高學歷既移英女自殺
事實新聞內文已經話條女因為900鎊污糟劏房好困擾

:佢抑鬱唔關事 香港都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞