移民始終都係正確既選擇

1001 回覆
1733 Like 186 Dislike
加拿大啲稅好高 做死呢啲都供唔到樓 車都未必供到
供到嘅 都冇咩多餘錢個人發展
真正有錢既,真係要過去適應下,搬下資金過去,到時被共產都有個選擇比自己

唔好靠晒香港
其實樓主都係幫班人搵藉口
自己有諗法根本唔使理啲noise
咁多人去實有人成功有人失敗架啦
失敗咪再試囉
係呀,所以我d fd全部走都係有小朋友
咪撚玩 呢個行業好易揾到 有朋友未到埗已經有offer
做幾多月轉埋工添 稅後人工高過香港
使鬼理佢哋咩
把口生喺佢哋度
咁易受人影響嘅咩
話無變差唔會變得更差既都係自欺欺人多
新年流流開槍打人,無恥既官員
毫無意義既垃圾會,紅色既法治
國教,普教中,強制國內交流
香港幼童個代已經比人殖民完
講既係普通話,睇既係抖音
返一轉屯完天,香港人先係"小數"
唔肯面對現實?
點樣唔會變到想象中敢差? 而家仲未夠差?
美帝封港玩中共都肯定會發生
經濟無咩希望,唯獨金融地產可能例外
都只係因為成個市場係有錢人資本家操控
升跌唔洗理性合理,只係比人錢搵錢,你只係水魚

我走唔到要養父母已認命
香港可以生存到,只要你唔留意上面講既野就可以
想要d咩請自己揀,但唔好浪費時間改變 lee 到
去英國做倉都夠住house
留香港住劏房
但有時做倉你會搵唔到人生意義
可能係香港做經理,轉過去做倉個落差唔係人人接受到
好人嘅意思係咪起碼留返條底褲畀你?
高官問責咪已經係好生活嘅一部份囉,係你假定我只講錢,
如果有個獨裁名君,佢賞罰分明,係咪仲需要民主先?
諗清楚你係享受投票嘅過程,定投票嘅結果。
咁我咪話唔係一定得

極權會開度門比你過 係好係壞睇lead果班人能力
相反民主自由仲會比fake news 情緒拖後腿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞